Malatya
14 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2424.0
  • BIST
    10067.82
  • BTC
    62823.05$

Ressamlar Malatya’da


Ressamlar Malatya’da
Malatya'da, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Malatya Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen "19. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması" etkinliğine 19 ülkeden 22 ressam katıldı.

 

 

 

 

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fırat Purtaş, Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Malatya’da 19 farklı Türk dili konuşan halkı temsilen 22 ressamın buluştuğunu kaydetti. TÜRKSOY’un gelenekselleşen etkinliklerinden bir tanesi olan 19. Ressamlar Buluşmasını Malatya ve Malatya’nın ilçelerinde gerçekleştirdiklerini kaydeden Purtaş, “Malatya Büyükşehir Belediyesi, son derece önemli kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmak suretiyle Türk Kültürünün tanıtılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması doğrultusunda son derece önemli faaliyetler gerçekleştirmekte. Biz de TÜRKSOY olarak önceki senelerde bu faaliyetlere destek olmaya çalıştık. Kitap Fuarına Türk dünyasından yazarları, edebiyatçıları, şairleri davet etmiştik. Aynı zamanda fuarda TÜRKSOY fotoğraf ve resim sergileriyle yer almıştık. Bugün bu faaliyetle TÜRKSOY ile Malatya Büyükşehir Belediyesi arasındaki işbirliği ve ortaklığı bir adım daha ileriye götürmüş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Güzel eserler çıkacak

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirterek, “Farklı dilleri konuşsak da farklı yerlerde yaşasak da ortak paydamız Türk dünyasının başarısıdır” dedi. Çakır, “Milattan önce 7 bin yılları bulan bir medeniyetin izinin olduğu bir şehir. Dolayısıyla onlarca medeniyetin yaşadığı bu topraklardaki bu güzel şehrin tanıtımına inşallah sizler çok büyük katkı sağlayacaksınız. Malatya’mızın coğrafi güzelliklerini, ilçelerimize gittiğiniz zaman oradaki farklılıkları resimlerinizle ölümsüzleştirecek güzel eserlerinizin çıkacağından hiçbir şüphem yok” ifadesinde bulundu.

20 Ekim’de sergilenecek

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar da, tıpkı Türkiye gibi Malatya’nın da Türkiye içinde bölgesel bir denge merkezi olarak varlığını sürdüren bir şehir olduğunu söyledi. Yaşar, “Malatya’nın Bakü’den, Bişkek’ten, Almatı’dan, Taşkent’ten, Kırım’dan, Grozni’den, Kafkaslar’dan, Üsküp’ten, Ohri’den, Prizren’den, Sarayova’dan, Lefkoşa’dan nasıl göründüğünü merak ediyoruz. Yani sizin gözleriniz, bakışınız; sizin perspektifiniz bizim doğup büyüdüğümüz ama dışarıdan görme imkanı olmayan kendi şehrimize dışarıdan gelen bir göz gibi gönül gözüyle bir ressam gözüyle bir sanatçı perspektifiyle nasıl göründüğünü bize sizler anlatacaksınız. Buna bizim ihtiyacımız var” diye konuştu. Sanatçıların yapacakların resimlerin, Malatya Sanat Merkezi Fuayesinde 20 Ekim tarihinde sergileneceği bildirildi. Haber-Foto: Süveyda Keskin-A. Vahap Kaygusuz

  •  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!