chp
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62869.211$

MTÖ öz kaynaklarını bir yılda 8 kat arttırdı

MTÖ öz kaynaklarını bir yılda 8 kat arttırdı

MALATYA (İHA) - Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, üniversitenin öz gelirlerini bir yılda 8 kat arttırdıklarını belirterek, “Bizim dönemimizde URAP tarafından yapılan akademik performans sıralamasında Malatya Turgut Özal Üniversitesi Türkiye’deki üniversiteler arasında bir önceki yıla göre en fazla yükseliş sağlayan 3. üniversite olarak 126. sıraya yükseldi” dedi.

 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Konferans Salonu’nda düzenlenen tören ile ataması yapılan öğretim üyelerine cübbeleri giydirildi. Toplantıda ayrıca üniversitenin yeni yönetimi döneminde akademik ve idari faaliyetler açısından sağlanan gelişmeler ve kat edilen mesafe de değerlendirilirken yine bilimsel yayın performansı da ele alındı.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Recep Bentli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Gündüz ve Prof. Dr. İlhan Erdem ile Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Selim Özkan’ın yanı sıra akademik ve idari personel katıldı.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümünün hazırladığı kısa müzik konseri başlayan program, Rektör Prof. Dr. Recep Bentli’nin üniversite hakkındaki bilgilendirme sunumuyla devam etti. Prof. Dr. Bentli, göreve başladıkları dönemin başında yaşanan büyük depremlerin etkisiyle asli görevlerinin yanı sıra depremin hasarlarını sarmak üzere de yoğun gayret gösterdiklerini ifade etti.

Yeşilyurt yerleşkesinde durma noktasına gelen çalışmaların hızlandırıldığını ve yerleşkeye yeni akademik birimlerin taşınmasını da sağladıklarını belirten Bentli, böylece yerleşkedeki öğrenci sayısının da arttığını dile getirdi. Yeşilyurt yerleşkesinde çevre düzenlemesinin sürdüğünü ve önümüzdeki süreçte yemekhane kazandırılacağını ifade eden Bentli, “Üniversitenin bilişim alt yapısını çok sayıda teknolojik teçhizat ekledi. Ve üniversitede daha kurulmamış olan öğrenci kullanımı amaçlı bilişim laboratuvarlarını kurduk. Çok sayıda yazılımı tedarik ederek de otomasyon sistemini güçlendirdik” dedi.

Hiçbir şaibeye yer vermeden sadece KPSS puanı ile 95 sözleşmeli personel alımı yaptıklarını da aktaran Bentli, üniversitenin 17 olan Lisansüstü ve Lisans program sayısını çok kısa sürede yüzde 100 arttırarak öğrenci sayılarını bir yılda yüzde 40 artırdıklarını söyledi. Üniversitenin kuruluşundan bu yana yapılan Ar-Ge proje sayısı kadar proje sayısını sadece bir yıl içerisinde yakaladıklarını da anlatan Rektör Bentli, Ar-Ge bütçesini son yıl da yüzde 300 arttırdıklarını ve bilimsel yayın performanslarının depremin etkisine rağmen yükseldiğini dile getirdi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin uluslararası görünürlüğü için çalışmalara başladıklarını ve çok sayıda kurum-kuruluşla iş birlikleri geliştirdiklerini söyleyen Bentli, yine maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ise burs desteği sağladıklarını ifade etti. Üniversitenin öz gelirlerini bir yılda 8 kat arttırdıklarını da dile getiren Bentli, “Bu dönemde URAP tarafından yapılan akademik performans sıralamasında Malatya Turgut Özal Üniversitesi Türkiye’deki üniversiteler arasında bir önceki yıla göre en fazla yükseliş sağlayan 3. üniversite olarak 126. sıraya yükseldi. Üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar dış finansman sağlayan kurumlardan destek alan proje sayısının toplamı kadar sadece 2023 yılında proje destek aldık. Üniversite öğretim elemanları yüzde 15’inin 2023 yılında toplam 60 proje başvurusu yaptı ve bu başvurulardan 10 tanesi kabul edildi. 44 tanesinin ise henüz sonucunun açıklanmadığını belirtmek istiyorum. Tüm bu olumlu gelişmelerde, öğretim elemanlarımız başta olmak üzere üniversitemizin tüm personelinin gayretli çalışmasının büyük katkısı bulunuyor” diye konuştu.

Program, 2023 yılı akademik performansı yüksek olan 4 öğretim üyesine ödül takdimi, 25 öğretim üyesine profesörlük belgesi takdimi ile yükseltme ve ataması yapılan 92 öğretim üyesine akademik giysi giydirilmesiyle sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!