chp
mhp
ali karakuş
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9104.24
  • BTC
    69955.93$

Malatya'da kazanlar ilk iftar için kaynamaya başladı

Malatya'da kazanlar ilk iftar için kaynamaya başladı
Umut Kervanı, mübarek Ramazan ayı münasebetiyle Malatya'da depremzedelere ikram edilecek ilk iftar yemeği için hummalı bir çalışma içerisine girdi.

Diğer deprem bölgelerinde olduğu gibi Malatya’da günde binlerce aileye 3 öğün sıcak aş dağıtan yardım kuruluşları, mübarek Ramazan ayına girilmesiyle dün geceki ilk sahur ikramının ardından bugün ilk iftar ikramında bulunacak. Hummalı bir çalışma içerisine gören kardeş STK'ların gönüllü aşçıları, ilk iftar için kazanları kaynatmaya başladı.

"İlk iftar için ekibimizle birlikte hummalı bir şekilde çalışıyoruz"

Ömer Akgün

Yaklaşık 13 gündür Bingöl'den gelerek, Malatya'daki Umut Kervanı aş evinde depremzedelere yemek pişirdiğini belirten aşçılardan Ömer Akgün, "Bugün Ramazan'ın ilk günü ilk iftar için ekibimizle birlikte hummalı bir şekilde çalışıyoruz. Sabah saat 10.00'da hazırlıklara başladık. İnşallah Malatya’da depremzede kardeşlerimize güzel bir iftar yemeği ikram edeceğiz. Rabbim izin verdiği sürece bu güzelliği hep birlikte yaşayacağız. Her ne kadar kalbimizde burukluk hissetsek te Mübarek Ramazan ayına girdiğimiz için sevinçliyiz. Kardeşlik vazifemizi yerine getirmek için çoluk çocuğumuzu bırakıp buradaki depremzede kardeşlerime hizmet ediyoruz.”

"Hayırseverler bir günlük iftar yemeğini karşılayabilirler"

Akgün, "Bugün ilk iftar menümüzde, tas kebabı, pirinç pilavı, çorba, cacık ve hurma var. Hayırsever kardeşlerimizden beklentimiz sürüyor. Bizler sahadayız ve çalışıyoruz, onlardan bağış yapmalarını bekliyoruz. Bir günlük iftar yemeğini karşılayabilirler, depremzede kardeşlerimiz için desteklerini bekliyoruz." dedi.

"Allah'ın izniyle güzel yemekler yapıp kardeşlerimize ikram edeceğiz"
 

Mücahit Kartal

Yardımda bulunmak için babası ve abisiyle birlikte Bitlis’in Tatvan ilçesinden geldiklerini kaydeden Mücahit Kartal, "Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle Malatya’daki kardeşlerimize yemek yapmak için geldik. Allah’ın izniyle güzel yemekler yapıp kardeşlerimize ikram edeceğiz. Rabbim böyle bir hayrı hizmeti bizlere nasip ettiği için çok sevinçliyiz ve bununla gurur duyuyoruz." dedi.

"Kardeşlerimiz bu haldeyken bol çeşitli yemeklerle evimizde iftarımızı açamazdık"

Furkan Kavan

Malatya’daki depremzede kardeşlerine "Umut" olmak için Mardin’in Kızıltepe ilçesinden geldiklerini söyleyen Furkan Kavan, "Dünyanın neresinde olursa olsun yardıma muhtaç bir mağdur, Mustazaf varsa Umut Kervanı olarak oradayız. Bu mübarek Ramazan ayında da Malatya’ya geldik. Ve buradaki kardeşlerimizin ilk iftarını hazırlıyoruz. Biz de evde bol çeşitli yemeklerle iftarımızı açabilirdik ama depremzede kardeşlerimiz bu haldeyken bunu yapamazdık, onların yanında olmayı seçtik. Allah yar ve yardımcımız olsun, yapmış yapacağımız tüm hayırları kabul etsin." temennisinde bulundu. (İLKHA)
 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!