Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2389.3
  • BIST
    10170.39
  • BTC
    57637.15$

Malatya Çayırköy’e yeni bir yaşam alanı kuruluyor

Malatya Çayırköy’e yeni bir yaşam alanı kuruluyor
Çayırköy mahallesinde depremzede aileler için TOKİ tarafından inşa edilen köy evlerini inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Çayırköy mahallesine depreme dayanıklı konutlarla birlikte yeni bir yaşam alanı inşa edildiğini söyledi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde çok sayıda bina ve ahırın yıkıldığı Yeşilyurt ilçesinin kırsal bölgelerine vatandaşların ihtiyaçlarına karşılık verecek konforlu, modern ve kaliteli yapılar inşa ediliyor.

Deprem yaralarını sarmak ve kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşları güvenli alanlara taşımak adına başlatılan yatırımlar çerçevesinde 14 mahalleye toplam 605 köy evi ile 108 ahır inşa edilip hak sahiplerine teslim edilecek.

Yeşilyurt’un Çayırköy Mahallesinde inşaatına başlanan 51 konut ve 7 ahırın iç ve dış imalatları ise tüm hızıyla sürüyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da Çayırköy Mahallesini ziyaret ederek devam eden köy evlerinin inşaatını inceledi.

Mahallelerine yeni konutlar yapılmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını söyleyen Çayırköy Mahalle Muhtarı Müslüm Özdemir, köy evlerinin kısa sürede hak sahiplerine teslim edilmesi amacıyla desteklerini eksik etmeyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, depremzede aileleri güvenli alanlara taşımak amacıyla başlatılan depreme dayanıklı konut alanlarının en kısa sürede hak sahiplerine teslim edilmesi için Yeşilyurt Belediyesinin tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.


"2024 yılının bahar ayıyla birlikte buradaki konutların teslim edilmesi hedefleniyor"

6 Şubat depremlerinde evleri ve ahırları zarar gören kırsal bölgelerde ikamet eden vatandaşların barınma sorunun giderilmesi amacıyla başlatılan köy evleri inşaatlarının tüm hızıyla sürdüğünü söyleyen Çınar, "Çayırköy mahallemiz yaklaşık 104 ağır hasarlı eviyle ilçemizde depremlerden en fazla etkilenen mahallelerimiz arasında yer alıyor. Mahallemizde yeni köy evleri için hazır olan hazine arazileriyle ilgili hazırlıklar tamamlandıktan sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 140 metrekareden oluşan konutlarımızın inşaat çalışmaları hız kazandı. 51 konut ve 7 ahırdan oluşan buradaki köy evlerimizin tamamında temel atmaların yanı sıra iç ve dış imalatlar ile çatı ve yalıtımlarla ilgili çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor. Şantiye şefiyle toplantı yaptık ve süreçle ilgili bilgiler aldık. İnşaatlar planladığı gibi aksamadan devam ediyor. Belediye olarak ilçemizdeki afet konutlarının yanı sıra köy evlerinin en kısa sürede depremzede ailelere teslim edilmesi için bizler de tüm gücümüz ve imkanlarımızla katkı sağlıyoruz. 2024 yılının bahar ayıyla birlikte buradaki konutların teslim edilmesi hedefleniyor. Çayırköy mahallemiz yeni köy evleriyle birlikte nitelikli ve güzel bir yaşam alanına kavuşmuş olacak. Vatandaşlarımızı güvenli alanlara taşımış olacağız. Rabbim hepimizi afetlerden korusun ve muhafaza etsin inşallah." şeklinde konuştu. (İLKHA)
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!