Diyanet’ten Yılbaşı Uyarısı: “Ömrümüzden Bir Yılı Boşa Geçirmeyelim”

Diyanet İşleri Başkanlığı, yılbaşı öncesi yayımladığı Cuma hutbesinde vatandaşlara uyarılarda bulundu. Hutbede, yaklaşan yeni yılın değerlerimiz ve inancımızla bağdaşmayan eğlencelerle zayi edilmemesi gerektiği vurgulandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı, yılbaşı öncesi yayımladığı Cuma hutbesinde vatandaşlara uyarılarda bulundu. Hutbede, yaklaşan yeni yılın değerlerimiz ve inancımızla bağdaşmayan eğlencelerle zayi edilmemesi gerektiği vurgulandı.
Hutbede öne çıkan uyarılar şöyle:
Ömür sayfamızdan bir yılı daha geride bırakırken bu günlerin hayatımızı zayi ettiğimiz zamanlar olmaması gerektiği belirtildi.
Evlerin, iş yerlerinin ve sokakların, inancımızda ve kültürümüzde yeri olmayan sembollerle donatılmaması gerektiği hatırlatıldı.
Alkol tüketimi ve beden ile ruh sağlığına zarar veren davranışların yılbaşı döneminde yaygınlaşmaması gerektiği vurgulandı.
Kumar, piyango ve şans oyunları gibi içinde alın teri olmayan ve hayır yapılamayan faaliyetlerden uzak durulması gerektiği ifade edildi.
Diyanet yetkilileri, yeni yılı karşılarken vatandaşların hem manevi değerlere uygun hem de hayırlı bir şekilde zaman geçirmesinin önemine dikkat çekti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Akraba Evliliğinde Şaşırtan Sıralama TÜİK Verileri Açıklandı
- ABD'de sosyal medya şirketlerine "bağımlılık" cezası
- Darende’de Trafik Kazasında Yaralanan Kadın Hayatını Kaybetti
- Akçadağ Küçük Sanayi Sitesi İçin Arazi Sorununda Kritik Adım Atıldı
- AFAD'tan Depremzedelere Uyarı: Borçlandırma Süresi 31 Mart’a Uzatıldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN





Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.