Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2412.4
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    58173.36$

Deprem bölgesi Malatya’da öğrencilerin karne heyecanı

Deprem bölgesi Malatya’da öğrencilerin karne heyecanı
Depremlerin ağır tahribat oluşturduğu illerden biri olan Malatya’da, 148 bin 771 öğrenci karnelerini alarak yarı yıl tatiline girdi.

Malatya’nın merkez Battalgazi ilçesinde bulunan Orduzu Nadire Dernek İlkokulu’nda 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını bitmesi nedeniyle karne dağıtım töreni düzenlendi.

Karne dağıtım törenine katılan Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve il protokolü tarafından öğrencilere karneleri verildi.

Karne dağıtımının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı, deprem bölgesi Malatya'da 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını 871 okulda, 11 bin 678 öğretmen ile sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını söyledi.

Deprem nedeniyle yıkılan okulların yerine yeni yapılan binaların inşaatlarının sürdürüldüğünü kaydeden Yazıcı, şunları söyledi:


"Mevcut okullarımızda ikili öğretimle ve öğretmen arkadaşlarımızın özel ve üstün gayretleriyle 2023-2024 eğitim öğretim yılını sağlıklı bir şekilde inşallah tamamlıyoruz. Deprem koşulları içerisinde öğrencilerimizin normalleşmesi adına çocuklarımızın normal yaşamlarına devam edebilmeleri adına tıpkı 6 Şubat’tan önce okullarımızda yapılan tüm etkinliklerin aynı şekilde bu dönemde yapılması için özel gayret gösterdik. Öğretmen arkadaşlarımız, eğitime emek koyan bütün milli eğitim çalışanlarını tebrik ediyorum. Çünkü Malatya’nın şartları özel. Bu özel şartlarda her şeyin normalmiş gibi tıpkı deprem olmamış gibi eğitim hayatına çocuklarımızın eğitim ve öğretimine normal koşullarda devam etmesini sağladık.”

Öğrencilerin 15 günlük tatil döneminde hem dinlenip hem de bolca kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Yazıcı, “Çocuklarımız yoruldular, 15 gün dinlenecekler. Kitap okumayı unutmasınlar, yaşamın olmazsa olmazı adeta ekmek, yemek, su gibi kitabında yaşamın olmazsa olmazlarından biri olduğunu hatırlatarak ara tatilde bütün çocuklarımız en az bir kitap okuması dileğiyle öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum." temennisinde bulundu.

Öğrencilerden Zehra Akcebe, Hatice Kubat ve Talha Kerim ise, yarıyıl tatilinde derslerine çalışacaklarını, bol bol kitap okuyup oyunlar oynayacaklarını söylediler. (İLKHA)
https://ilkha.com/egitim/deprem-bolgesi-malatya-da-ogrencilerin-karne-heyecani-374124

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!