Birlik kendi binasında

30 Aralık 2013Vali Şahin “Kayısıdan sonra Alternatif olarak hayvancılığı da düşünebiliriz”
Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği binası düzenlenen törenle açıldı.
Adliye binası karşısındaki yeni yerinde gerçekleştirilen açılışa, Malatya Milletvekilleri Cemal Akın ve Mustafa Şahin, Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AkParti İl başkanı Bülent Tüfenkçi, bazı ilçe başkanları , Battalgazi ve Yazıhan Belediye Başkanları, Tarım İl Müdürü Ali Selvi, bazı dernek ve STK temsilcileri ile birlik üyeleri, hayvan yetiştiricileri ve vatandaşlar katıldı.
Birlik Başkanı İhsan Akın 2007 yılının 29 Aralık tarihinde 2007 tarihinde birliklerini kurduklarını hatırlatarak bugün bir anlamda yaş günlerini kutladıklarını ifade etti. Hizmetlerin bütün yetiştiricilerin desteğiyle artarak devam edeceğini söyleyerek, 6 yıl içinde 16 metrekareolarak başladıkları yerden şu andan 350 metrekarelik yere taşındıklarını kaydetti. Akın bundan sonra da Hizmetlerin artarak devem edeceğini kaydetti.
Gıda Tarım ve Havyacılık İl Müdürü ise konuşmasında 2013 yılı içerisinde Bakanlık aracılığıyla birçok destek adlılarını ifade ederek ilimizde 214 bin koyun ve 51 bin keçi bulunduğunu hatırlatarak bakanlık olarak 2013 bütçesinde 9 milyarlık bir destek sağlandığını söyledi. 2014 yılı içinde de 10 milyarlık destek verileceğini söyledi.
Ahmet Çakır, Birliğin kurulması ile birlikte kendi alanında çok güzel hizmetler gerçekleştirildiğini ifade ederek, Bu tür yapılanmaların kendi alanını ilgilendiren ve kendi üreticilerinin sorunları ile ilgilenmelerinden dolayı çok önemli olduğunu belirtti. Çakır Çıkan teşvik ve desteklerden üreticilerin haberdar edilmesi konusunda da birliğin önemli görevler üstlendiğini kaydetti.
Ak Parti Milletvekili Mustafa Şahin yaptığı konuşmada 2013 yılında Ak Parti Hükümeti tarafından Koyun Keçi yetiştiricilerine önemli destekler verildiğini söyledi. Şahin “2007 yılında kurulan üreticilerin yanı başında yer alan ve onlara rehberlik eden devletle olan münasebetlerini en iyi şekilde dizayn eden bir derneğin varlığı Malatya’mız için önemli bir kazanımdır. Merkezi hükümetin hayvancılık noktasında vermiş olduğu desteklerle hayvancılığımızın hangi noktada olduğu görülmektedir. İyinin en iyisini yakalamak için bu gibi kurumlara ihtiyaçlarımız var. Bizden önceki iktidarlara göre hayvancılık sektöründe 16- 17 kat artış meydana geldi“ şeklinde konuştu.
Ak Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın ise yaptığı konuşmada AK partiden evvel Türkiye’nin zirai gelirinin çok düşük olduğunu söyleyerek bunun kıyaslanması gerektiğini hatırlattı. Akın “2002 yılında zirai gelir 4 milyar lira iken 2013 yılında bu gelir14 Milyara ulaşmıştır. Ak partinin zirai alandaki hizmetlerini bu şekilde özetlemek mümkündür. Zirai kredi faizleri de süreç içinde düşürülmüştür” dedi
Malatya Valisi Vasip Şahin ise açılışta yaptığı konuşmada, Açılışı yapılacak olan yeni binanın ekonomik ve sosyal anlamda üreticilere katkı sağlamasını dileyerek başladığı konuşmada Vali Şahin “Bir Millet Bir Ülke topyekun kurumlarla birlilikte gelişir büyür. Senkronize çalıştığı zaman o ülke ilerler. Türkiye son yıllarda bunu hakkıyla ve fazlasıyla yaşadı. Senkronize bir yönetimle ülke bugünkü noktaya geldi ve bugünden sonra da bu yürüyüşüne devam edecektir. İlimizde bu yıl sadece damızlık küçükbaş konusunda 14 milyon TL destek alındı Hala gerekli payımızı almadığımız kanaatindeyim. Bunun için çalışmalarımız da devam etmelidir. Ülkemizin hazırlamış olduğu ve çiftçimize sunmuş olduğu kaynakları iyi kullanırsak Malatya da sadece kayısı değil alternatif sektör olarak hayvancılığı da tarımı da bir taraftan sayabiliriz” şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra yapılan duanın ardından kurdele kesilerek binanın açılışı gerçekleştirildi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- MTSO Başkanı Sadıkoğlu’ndan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı
- Malatya Valisi Seddar Yavuz’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı
- Veysel Tay’ın İstifası Kabul Edildi
- Malatya’da Ramazan Bayramı Tedbirleri Açıklandı
- Battalgazi’de Bayram Öncesi Cami ve Mezarlıklar Temizleniyor
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.