chp
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2429.8
  • BIST
    9716.11
  • BTC
    66679.99$

Bayram öncesi yürekleri ısıtan davranış

Bayram öncesi yürekleri ısıtan davranış
Avrupa Yetim Eli'nin Almanya ve Avusturya temsilciliklerinden oluşan bir grup gönüllü kadın, Malatya’da depremzede ve yetim ailelere nakdi ve gıda kolisi yardımında bulunup, çocuklara bayram harçlığı ve çeşitli hediyeler verdiler.

Kahramanmaraş merkezli depremde ağır tahribatın oluştuğu Malatya’da yaralar sarılmaya devam ediliyor. Yurt içi ve yurt dışında faaliyet yürüten İslami yardım  kuruluşları, depremzedelerin acılarını bir nebzede olsa dindirmek adına canhıraş çalışıyor.


Depremin ilk gününden itibaren yardımlarını sürdüren Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli, IHO EBRAR gibi İslami yardım kuruluşlarının çalışmaları takdir topluyor. Yardım kuruluşları bir yandan depremzedelerin yeme içme ve temel ihtiyaçlarını karşılarken, bir yandan da manevi ve psikososyal destek veriyor.

Avrupa Yetim Eli'nin Almanya ve Avusturya temsilciliklerinden oluşan bir grup gönüllü kadın, Mübarek Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla Malatya’ya gelerek, depremzede ve yetim ailelere nakdi ve gıda kolisi yardımında bulundu.

Hayırseverlere çağrıda bulunan Avrupa Yetim Eli gönüllülerinden Fatma Oral ve Zahide Abay, dağıtılan yardımlarda emeği geçen hayırseverlere teşekkür ederek depremzedelerin, yetim ailelerin ve çocukların bir nebzede olsa sevindirilmeleri adına  bağışların devam edilmesi çağrısında bulundular.

“Hayırseverlerimizin yardımlarını ulaştırıyoruz"

Almanya Wıesbaden ve Maınz şehrinden geldiklerini belirten Avrupa Yetim Eli gönüllüsü Fatma Oral, “Ekiplerimiz 6 Şubat depreminden bu yana sahadalar. Bugünde hem depremzede aileleri hem de yetim aileleri sevindirmek için Malatya’dayız. Hayırseverlerimizin bağışladıkları nakdi yardım, gıda paketi, bayram harçlığı, çocuk giydirme yardımlarını çadırları ziyaret ederek dağıtıyoruz. Hayırsever kardeşlerimizden yardımlarının devamını diliyoruz. Bugün onların bağışladıkları yardımlarla buradayız. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

“Depremzedeleri unutmamak lazım"

Avusturya’nın Innsbruck Tirol bölgesinden geldiklerini kaydeden Avrupa Yetim Eli gönüllüsü Zahide Abay ise, Türkiye’de meydana gelen 6 Şubat depreminden bu yana yardımlarının sürdüğünü belirtti.

Abay, "Hayırseverlerimizin bağışladıkları emanetlerini ulaştırmaya geldik. Depremzedeleri ve yetim aileleri ve çocukları sevindirmek için bugün Malatya’dayız. Çocuklara bayram harçlığı, oyuncak, çikolata gibi çeşitli hediyeler verdik. Yetim ailelere de nakdi yardım ve gıda kolisi dağıtacağız. Hayırseverlere bir çağrımız var. Gerçekten burayı gelip görmek lazım. Buradaki mağdur insanları sevindirmek adına bir nebze de olsa hayırseverlerimizden yardımların devamını bekliyoruz. Rabbim tüm hayırseverlerimizden razı olsun, hayırlarını kabul etsin ve bir daha böyle acılar yaşatmasın.” temennisinde bulundu. (İLKHA)
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!