Malatya
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66927.109$

AK PARTİ Büyükşehir Adayı Er'den Gürkan'a Ziyaret


AK PARTİ Büyükşehir Adayı Er'den Gürkan'a Ziyaret

AKP’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Başkan Selahattin Gürkan ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler de AKP’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Sami Er, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili konuşan Başkan Adayı Sami Er, “Selahattin başkanımızı ziyaret ederek seçim kampanyamız ile ilgili istişarelerde bulunduk. Başkanımıza ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da ziyaretlerinden dolayı Er’e teşekkür ederek, başarılar diledi.

"SORUNLARI BİLİYORUZ"
AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er , Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AKP Malatya İl Başkanı Namık Gören ve ile birlikte Tandoğan Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sami Er, “Malumunuz TOKİ’de çalıştım ve TOKİ Başkan Yardımcılığı yaptım. Emlak Konut’un da yönetim kurulu üyesiydim aynı zamanda. Geçen gün il başkanımız ile birlikte Ankara’ya gittik. Benim ilk gittiğim yer TOKİ oldu. Tabii TOKİ, hem benim göz ağrım hem de Malatya’mız için neler yapabiliriz; onun görüşmelerini yaptım. Bu bölgeden sorumlu Bakan Yardımcımız Vedad Gürgen Bey arkadaşımdır. Yine Bakan Yardımcısı Hasan Suver Beyle görüşmelerimiz oldu. Ve bunu ötesinde ilave konutlar nasıl yapacağız bunların görüşmelerini yapıyoruz. Bir taraftan hak sahiplerini konutlara eriştirirken diğer taraftan da kiracılarımızı da düşüneceğiz. Kiracılarımız da konut sahibi olacak, dar gelirli insanların sosyal konutları yapılacak. Şehir dışına çıkan Malatyalı hemşerilerimizin geri dönmeleri için gerekli ortamı oluşturmaya çalışacağız. Kaliteli, nitelikli hocalarımız göç veriyor. Onlar için kalıcı konutları, ilerde lojmanları işe başladığımızda etraflıca halletmeye çalışacağız. Sorunları biliyoruz. Bu durumları yerel yöneticilerimiz ile görüşeceğiz; STK’lar ile görüşeceğiz. Kısacası hep birlikte yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.

Ciddi manada yapılan çalışmaların sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Sami Er’in aday gösterildiğini ifade eden AKP Malatya İl Başkanı Namık Gören de, “Sayın Sami Er Bey, bugüne kadar biriktirmiş olduğu bilgisiyle, bugüne kadar biriktirmiş olduğu muhdesatıyla Malatya’da yaşanan deprem felaketini silmek üzere görevlendirildi. Sami Bey ismiyle vatandaşı dinleyecek onların sorun ve taleplerini dinleyecek ve ardından bugüne kadar edinmiş olduğu bilgi ve tecrübe ile teknik yönüyle 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketinin izlerini hep birlikte sileceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Sami Bey’e güvendi; biz de ona güvendik ve size güvendik. İnşallah hep beraber 31 Mart seçimlerine gideceğiz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Sami Er’in tecrübesiyle Malatya’ya ciddi fayda sağlayacağını ifade eden Başkan Osman Güder ise, “TOKİ’de kentsel dönüşümleri, yerinde dönüşümleri devletin arazileri üzerinde konutlar yapıp imkanı olmayan vatandaşlara sosyal konut çalışmalarını yürüttü. Bir evi inşa etmek bir konutu inşa etmek çok kolay değil, ama ben şuna yürekten inanıyorum; inşallah Büyükşehir Başkanımızın başkanlığında bu kentsel dönüşümler hızla ve seri bir şekilde yapılacak. Şu an Battalgazi’de bizim Bakanlıktan almış olduğumuz 25 bin konut sözü var. Bunun yaklaşık 5 bini zaten Gelincik Tepe’de Yimpaş’ı geçtikten sonra, bu  bölgelerde yapılacak. Biz bu bölgelere çok fazla ağırlık vermek istemedik. Yerinde dönüşüm yapalım; yani çarşının ve mahallelerin içerisini boşaltmayalım. Eski komşuluklar, eski ilişkiler devam etsin istiyoruz. İnşallah bunları sizlere kısa sürede hizmet olarak sunacağız” dedi.

ER'DEN TSO'YA ZİYARET..
Seçim çalışmaları kapsamında ilk STK ziyaretini Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’na gerçekleştiren AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, büyük depremler yaşamış Malatya’nın küllerinden doğacağını ifade ederek, Malatya TSO ile her daim istişare içinde olacaklarını söyledi.

AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, beraberinde AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu başkanlığında Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri, Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ve MTSO üyeleri ile bir araya gelen Başkan Adayı Sami Er, seçim çalışmaları kapsamında ilk STK ziyaretini Malatya TSO’ya yaptığını dile getirdi.

Yoğun katılımın olduğu ziyaret sırasında konuşan Er, büyük depremler yaşamış Malatya’nın küllerinden doğacağını ifade ederek, Malatya TSO ile her daim istişare içinde olacaklarını söyledi.

Oldukça samimi bir ortamda geçen ziyaret sırasında katılımcıların sorularını da yanıtlayan Er, “Göreve seçildiğimiz takdirde ortak akıl ve yönetişim düsturuyla hizmet edeceğiz” dedi.

İlk STK ziyaretini Malatya TSO’ya gerçekleştirdiği için Er’e teşekkür eden Başkan Sadıkoğlu, “Depremlerden ağır yara alan Malatya’nın daha hızlı toparlanması için Malatya TSO olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız. Şehrimizin yeniden ayağa kalkması sürecinin istişare kültürüyle yürütülmesi taraftarıyız. 10 bini aşkın üyesi ile Malatya’nın en büyük STK’sı olan Odamızın son 1 yılda sağlıklı görüşleri alınması, ancak bundan sonra alınması konusunda ümitliyiz. MTSO olarak doğru adımları desteklemeye, yanlışı da eleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!