chp
mhp
ali karakuş
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2323.7
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70789.48$

SMA hastası Alparslan bebek hayırseverlerden destek bekliyor!


SMA hastası Alparslan bebek hayırseverlerden destek bekliyor!
SMA Tip 1 hastası Malatyalı Alparslan bebeğin babası Volkan Aktürk, oğlunun makinaya bağlı yaşadığını ve onu kaybetmek istemediğini belirterek, gerekli paranın temini için yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulundu.

Malatyalı Aktürk ailesinin Alparslan bebek ile imtihanı 4 aylıkken başladı. 4 aylıkken hareketsiz olduğunu fark eden ailesi hastaneye götürdüklerinde Alparslan bebeğe, SMA Tip 1 hastalığı teşhisi konuldu. 2 ay yoğun bakımda entübe kalan Alparslan bebeğin bu süreçte 6 defa kalbi durdu ama tekrar hayata döndürüldü. Alparslan bebek, şu an yatağa mahkûm makinaya bağlı ve şırıngayla midesine takılan hortumla yaşam mücadelesi veriyor.

Baba Volkan Aktürk, teşhis konulduktan sonra valilik onaylı yardım kampanyası başlattıklarını ve şu ana kadar gerekli olan paranın ancak yüzde 33’nü tamamlayabildiklerini belirterek, oğlunu kaybetmek istemediklerini söyledi.

Doğanşehir Belediyesi ve gönüllü vatandaşların desteği ile Alparslan bebek için Yeni Camii meydanında düzenlenen kermesi ziyaret eden Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, herkesin kendi evladı gibi Alparslan bebeğe sahip çıkmaları gerektiğini belirterek, Alparslan için yardım çağrısında bulundu.

Alparslan bebeğin yaşama tutunması için yaklaşık 32 milyon TL'ye ihtiyacı var. Ailesinin 2 ay önce valilik izinli başlattığı yardım çalışması ise çok yavaş ilerliyor ve 2 ay içinde ancak yüzde 2'ye ulaştı. Alparslan bebeğin, akranları gibi yürüyüp, koşup, oynayıp, yiyip içmesi ve en önemlisi de rahat nefes alabilmesi için hayırseverlerden ve yetkililerinden yardımı bekliyor.

"Alparslan 2 ay entübe kaldı 6 defa kalbi durdu"

Alparslan bebeğin teşhis ve hastalık sürecini anlatan baba Volkan Aktürk, "Alparslan 4 aylıkken hareketsizliğini fark ettik. Turgut Özal Tıp Merkezine götürdük, zatürre teşhisi konuldu. Yaklaşık 45 gün sonra Ankara’dan gen raporu geldi ve SMA Tip 1 teşhisi konduğunu öğrendik ama o zaman SMA hastalığının ne olduğunu bilmiyorduk. Yaklaşık 2 ay hastanede entübe olarak yattı, 2 ay sonunda trake ve peg açıldı. Şu an Alparslan makinayla hayata tutunmaya çalışıyor. 6 defa kalbi durdu ancak tekrar çalışmaya başladı. Teşhis konulunca, Alparslan için yardım kampanyası başlattık. Alparslan yaşamak istiyor ve sizlerin yardımına ihtiyacı var. Kampanyamız bir yılda yüzde 33’e geldi." diye kaydetti.

"Çok fazla desteğe ihtiyacımız var. Alparslan’ı kaybetmek istemiyoruz"

Aktürk, "Çok fazla desteğe ihtiyacımız var. Öncelikle Doğanşehir Belediye Başkanımız Durali Zelyurt olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kermesimizin büyük bir kısmını başkanımız karşıladı. Halkımızın da Alparslan’a gösterdiği destekten dolayı çok mutluyum. Yaptığımız şimdiye kadar SMA hastaları için yapılan en büyük kermes oldu. Destek çıkan gönüllü abilerimize, ablalarımıza ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum Allah hepsinden razı olsun. Tedavi için 21 kilo kriteri var şu an Alparslan 11 kilo ve 10 kilo kaldı. İkinci valilik iznimizde aldık. Bu son bir yıl içerisinde Alparslan’ın kampanyasını bitirmemiz lazım yoksa oğlumuzu kaybederiz. Alparslan’ı kaybetmek istemiyoruz. Eşimle, gönüllü abi ve ablalarımızla birlikte çok mücadele verdik. Kampanyamız son bir ayda yüzde 16 hızlandı. İnşallah gereken para toplanır ve oğlumuz sağlığına kavuşur." temennisinde bulundu.

"İnsanlık adına az çok demeden tüm vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz"

Gönüllü hayırseverlerle birlikte Soykan Meydanında Alparslan bebek için kermes düzenlediklerini kaydeden Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, "Kermeste belediyemizin de katkıları oldu. Alparslan bebek hepimizin evladı ve kendi evladımız gibi hepimizin sahip çıkması gerekir. Aralarında esnaflarımızın da bulunduğu gönüllü kardeşlerimiz burada. Herkes imkanları ölçüsünde kermese katkı sunuyor. Alparslan bebeğe umut olmak için buradayız. Ve tüm vatandaşlarımızı katkı sunmaya bekliyoruz. Kermese gelme imkânı olamayan yurt içi ve yurt dışında bulunan tüm vatandaşlarımız valilik onaylı hesaplardan yardım yapabilirler. İnsanlık adına, az çok demeden tüm vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz." dedi. (İLKHA)
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!