chp
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.64
  • EURO
    35.29
  • ALTIN
    2503.3
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    61829.6$

Sel sularının metrelerce yükseldiği Malatya’da vatandaşlar: Hayatımızda böyle bir felaket görmedik!

Sel sularının metrelerce yükseldiği Malatya’da vatandaşlar: Hayatımızda böyle bir felaket görmedik!
Depremden sonra sel felaketine yakalandıklarını belirten Malatyalı vatandaşlar, depremde hasar görmesiyle tahliye edilen Sultansuyu Barajının sel nedeniyle tekrar dolmaya başladığına ve yerleşim yerleri için büyük tehlike oluştuğuna dikkat çektiler.

Malatya genelinde 2 gündür etkili olan sağanak yağış, kentte sele neden oldu. Birçok noktada yollarda göçükler oluşurken bazı evleri su bastı. Sel sonucu dereler taştı, tarım arazileri su altında kaldı. Şehir merkezi ve bazı ilçelerde de evleri su bastı.

Deprem nedeniyle kurulan bazı çadırlar suyla dolarken, birçok araç da sular altında kaldı.

Akçadağ ilçesi Gölpınar Mahallesinde bulunan ve depremde hasar gören Sultansuyu Barajı tedbir amaçlı boşaltmış ancak sağanak yağış ve oluşan sel nedeniyle tekrar dolmaya başladı. DSİ görevlileri, dolmaya başlayan barajda tahliye çalışmalarına başladı.

“Sel, deprem hepsi bir arada geldi. Allah’a yalvarıyoruz ki daha fazlasını vermesin!”

Selden dolayı zararlarının çok olduğunu kaydeden Ali Çelik, “Su motoru pompamız suyun altında kaldı. Selden dolayı köprümüzde sarsıntı oldu yarılma meydana geldi. Büyük bir sel felaketi içindeyiz. Ağaçlarımız su altında kaldı. Sel her tarafı yıkıp götürüyor. Sel depremden daha zarar veriyor. 3-4 gündür buradaydım, suyumuz ekmeğimiz kalmadı. Malatya’ya gidecektim ancak yol bozulduğu için arabamı çıkaramıyorum. Sel olacağının farkına varamadım. Hem yolumuz hem umudumuz kesildi. Artık ne yapacağımızı bilemiyoruz. Sel, felaket, yağmur, deprem hepsi bir arada geldi. Allah’a yalvarıyoruz ki daha fazlasını vermesin. Perişan haldeyiz! Sığınacak yerimiz kalmadı. Evlerin hepsi hasarlı. Depremden dolayı Malatya’ya gidemiyoruz. Burada tek katlı evim vardı onda da depremden dolayı çatlak oluştu. 75 yaşındayım, böyle bir felaketi hiç görmedim.” diyerek yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi.

Depremde Malatya’daki evinin yıkıldığını ve Akçadağ ilçesi Gölpınar Mahallesi Sultansuyu Barajı kenarında bulunan bağ evine yerleştiğini kaydeden Cahit Zafer Leventoğlu, Bu sabah su seviyesinin daha yüksek olduğunu, neredeyse mevcut suyun 2-3 katı olduğunu ve ağaçları sürüklediğini belirtti.

“Sağanak yağış böyle devam eder ve baraj dolarsa çevresinde yerleşim yeri bırakmaz”

Leventoğlu, “Sultansuyu Barajı depremde büyük hasar gördükten sonra suyu boşaltıldı. Bir ayda boşaltılan su, bugün dört saatte doldu. Barajın etrafında ne kadar köy varsa, arabada ya da çadırlarda kalan varsa kesinlikle 24 saat içerisinde orada bulunmasın, çünkü bu böyle akmaya devam ederse bu gece baraj dolar ve altında köy bırakmaz. Buradan yetkililere de sesleniyorum. Bu gece mutlaka baraj çevresinde kimseyi bırakmasınlar.” uyarısında bulundu. (İLKHA)
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!