chp
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62963.113$

GAZZE İÇİN BOYKOT ÇAĞRISI

GAZZE İÇİN BOYKOT ÇAĞRISI
İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden katliamına tepki gösteren hekimler, sağlık çalışanları ve öğrenciler, sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından toplanan sağlık çalışanları, basın açıklamasında bulunarak boykot çağrısını yineledi.

İşgalci İsrail’in Gazze'de yaptığı soykırıma tepki göstermek amacıyla Malatya'daki hekimler, sağlık çalışanları ve öğrenciler tarafından başlatılan 'Sessiz Yürüyüş'ün eyleminin 11'incisi düzenlendi. Hürriyet Parkında başlayan ve Kernek Karagöz Cami’de sona eren yürüyüşün ardından basın açıklamasında bulunan eylemciler boykot çağrısını yenileyerek boykota tıbbi ilaçların dahil edilmesini istedi.

Soykırım devam ediyor

Topluluk adına açıklama yapan  İnönü üniversitesi Tıp Fakültesi 2’nci Sınıf öğrencisi Yunus Emre İlbaş, “Sözlerimize başlarken bundan tam bir yıl önce meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden insanlarımızı rahmetle anıyoruz. Allah bize böyle bir felaketi tekrar göstermesin. Ve yine terörle mücadelede şehit verdiğimiz asker ve polis şükranla anıyor, rahmet diliyoruz. Terörün örgütüne de, devletine de karşı olduğumuzu haykırıyoruz. Terör devleti İsrail'in Filistin'de on yıllardır devam ettiği sistematik işgal ve zulüm 7 Ekim'den bu yana daha da şiddetlenerek tam yüz yirmi altı gündür soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlarda bütün dünyanın gözü önünde devam ediyor. Dünyanın gündeminden düşürülmeye çalışılan katliamların dehşetini bizim tekrar tekrar gözler önüne sermemiz gerekiyor” dedi. 

İnsani yardıma geçit yok

İsrail ordusunun yaptığı katliamda 27 bin Filistinlinin şehit edildiğini hatırlatan İlbaş, “Bunlardan on iki bini çocuk Sekiz bini kadın, üç yüz altmış bin er yıkıldı. Iki milyon kişiyi yerinden edildi. Dört yüz okul ve üniversite saldırıya uğradı. Tam otuz hastane ve elli üç sağlık merkezi hizmet dışı bırakıldı. Yine de meslektaşlarımız sağlık çalışanları, elektriksiz, susuz, oksijen ilaçsız şartlarda tedavi vermek için destansı biçimde mücadele veriyor. Gazze'ye giren su vanaları kapatıldı. Tarlalar bombalanıyor. Gazze'ye açılan tek kapı Refah Kapısı abluka altında. İnsani yardımlara geçit vermiyor. Devam eden bir şey daha var. İsrail işbirlikçisi devlet ve şirketlerin soykırımı olan aleni desteği artarak sürüyor. Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor. Gönlü ve duası Filistin'in yanında olan vicdan sahiplerinin ise en büyük silahlarından biri boykottur” açıklamasını yaptı. 

Aynı hassasiyeti eczanelerde göstermeli

Boykotun, hayatın her alanına yayılması gerektiğini vurgulayan İlbaş, “Şirketlerin açıkladığı son rakamlardan anlıyoruz ki günlük hayatımızda gösterdiğimiz en ufak boykot çabası hep birlikte olunca çığ olup büyüyor. Tüm meslektaşlarımıza zulme destek olan ilaç firmalarını boykota devam etmeyi hatırlatıyor. Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de aynı hassasiyeti hastane eczanelerinde göstermesini bekliyoruz. Hekimler ve sağlık çalışanları olarak on üçüncü haftasında toplandığımız sessiz yürüyüşümüzde tutuklansalar da, öldürülseler de görevleri başından ayrılmayan Gazzeli meslektaşlarımızı tekrar selamlıyorum insanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Malatyalıları zulme karşı durmaya davet ediyoruz

Tüm Malatyalıları zulme karşı durmak adına sessiz yürüyüş kervanına davet eden İlbaş, “Hep birlikte söyleyelim. Kanıksamayacağız, normalleştirmeyeceğiz, sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız” dedi. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!