AFAD’dan 81 İlde Büyük Personel Hamlesi: 50 Bin Nüfus Üzerindeki İlçelere Yeni Merkezler Kurulacak

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), personel alımına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle birlikte, 81 ilde nüfusu 50 binin üzerinde olan tüm ilçelere personel alımı yapılacağı ve yeni AFAD merkezlerinin kurulacağı duyuruldu.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), personel alımına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle birlikte, 81 ilde nüfusu 50 binin üzerinde olan tüm ilçelere personel alımı yapılacağı ve yeni AFAD merkezlerinin kurulacağı duyuruldu.
Yürürlüğe giren düzenlemeye göre, kaymakamlıklar bünyesinde “Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri” oluşturulacak. Bu merkezler, afetlere karşı 7 gün 24 saat esasına göre görev yapacak ve yerel düzeyde müdahale kapasitesini güçlendirecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan yönetmelikte; yurt içinde ve yurt dışında meydana gelen afet ve acil durumlara yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde hızlı ve etkin müdahale edilmesi amacıyla AFAD koordinasyonunda yeni bir afet müdahale sistemi belirlendi. Buna göre AFAD, bakanlıklar, valilikler, yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon sağlanacak.
Yeni sistem kapsamında, nüfusu 50 binin üzerinde olan ilçelerde kurulacak merkezlerde görev yapacak personel 24 saat esasına göre çalışacak. AFAD yetkilileri, bu adımın özellikle afet riskinin yüksek olduğu bölgelerde müdahale süresini önemli ölçüde kısaltacağını ifade etti.
Öte yandan, AFAD’ın personel alımlarının 2026 yılında artacağı belirtildi. Kurulacak yeni merkezler için arama-kurtarma personeli başta olmak üzere çeşitli kadrolarda alım yapılması planlanıyor. Ayrıca AFAD, güncel ilanında 473 personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Söz konusu başvuruların 5 Ocak 2026 tarihinde başlayacağı bildirildi.
Kaynak:memur365.com

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Torba Yasa Geliyor: Emeklilikten Vatandaşlık Maaşına Milyonları İlgilendiren Düzenlemeler Yolda
- AFAD’dan 81 İlde Büyük Personel Hamlesi: 50 Bin Nüfus Üzerindeki İlçelere Yeni Merkezler Kurulacak
- Nvidia’dan İsrail’e Rekor Yatırım: Haifa’da Dev Kampüs ve Süper Bilgisayar Merkezi Kuruluyor
- Türkiye’den Çin Vatandaşlarına Vize Muafiyeti: Uygulama Tek Taraflı Hayata Geçti
- AFAD’dan Yeni Adım: Nüfusu 50 Bin Üzerindeki İlçelere Yeni Merkezler Kuruluyor
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN






Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.