© Malatya Objektif

'Orman Benim' kampanyası ile temizlik yaptılar

Orman Genel Müdürlüğü tarafından tüm ülkede aynı anda gerçekleştirilen ' Orman benim' kampanyası çerçevesinde Malatya'da da ormanlık alanlarda temizlik yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Orman Benim' kampanyası ile 81 ilde aynı anda ormanlar temizlendi. Malatya’da da Orduzu Tabiat Parkı yerleşkesinde gerçekleşen çöp toplama etkinliğine Malatya Vali Yardımcı Talat Batur ile Malatya Orman İşletme Müdürü Osman Kayalar ve öğrenciler katıldı. Malatya İl Orman Müdürü Osman Kayalar, ülkede orman yangınlarının yüzde 90’nında insan faktörünün etkili olduğunu ifade eden ederek, bu konuda farkındalık oluşturma adına böyle bir etkinlik düzenlendiğini söyledi.

MALATYA (İHA) - Orman Genel Müdürlüğü tarafından tüm ülkede aynı anda gerçekleştirilen ' Orman benim' kampanyası çerçevesinde Malatya'da da ormanlık alanlarda temizlik yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Orman Benim' kampanyası ile 81 ilde aynı anda ormanlar temizlendi. Malatya’da da Orduzu Tabiat Parkı yerleşkesinde gerçekleşen çöp toplama etkinliğine Malatya Vali Yardımcı Talat Batur ile Malatya Orman İşletme Müdürü Osman Kayalar ve öğrenciler katıldı. Malatya İl Orman Müdürü Osman Kayalar, ülkede orman yangınlarının yüzde 90’nında insan faktörünün etkili olduğunu ifade eden ederek, bu konuda farkındalık oluşturma adına böyle bir etkinlik düzenlendiğini söyledi.
Orman yangınlarını daha az seviye düşürmek ve çöp atımını engellemek için ellerinden gelen gayreti göstermek istediklerini belirten Kayalar, "Bununla ilgili kampanya oluşturuldu. Burada çöp toplayıp, dal budama yapacağız" dedi.
Malatya Vali Yardımcısı Talat Batur ise ormanlara herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, “Ormanlarımızda çıkan yangınların yüzde 90’nı insan kaynaklı olarak belirlendi. Bu yangınların çıkmasına doğrudan vesile olmasak bile dolaylı yollardan ormana atmış olduğumuz çöpler hem bu yangınların çıkmasına hem de yangınların ilerlemesine sebebiyet vermiş olabiliyor. Orman hayattır çocuklar, mutluktur, sağlıktır, temiz havadır” diye konuştu.
Etkinlik konuşmaların ardından hep birlikte çevre temizliği yapılması ile son buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER