© Malatya Objektif

MTSO ile OTSO Arasında Stratejik İş Birliği

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) arasında kardeş oda protokolü imzalandı. Düzenlenen törene MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Murat Aksoy ile her iki odanın yönetim kurulları ve meclis üyeleri katıldı.

İmza töreninde konuşan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya ile Osmaniye arasında güçlü bir bağ bulunduğunu belirterek iki şehrin ekonomik yapılarının birbirine benzerlik gösterdiğini ifade etti. Osmaniye’nin yer fıstığı üretimi, demir-çelik sektörü ve dinamik ticaret hacmiyle dikkat çektiğini söyleyen Sadıkoğlu, Malatya’nın da kayısı üretimi, hayvancılık ve tekstil sektörleriyle önemli bir ekonomik güce sahip olduğunu vurguladı.

6 Şubat depremlerinin iki şehri de derinden etkilediğini hatırlatan Sadıkoğlu, “Kardeş oda protokolüyle yaralarımızı birlikte saracağız. 102 yıllık kurumlarımızın güçlerini birleştirerek önemli çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

OTSO Başkanı Devrim Murat Aksoy da Osmaniye’de yoğun bir Malatyalı nüfus bulunduğunu belirterek iki şehir arasındaki kardeşlik bağının köklü olduğunu söyledi. Osmaniye’nin tarım ve hayvancılıkta güçlü bir potansiyele sahip olduğunu aktaran Aksoy, Malatyalı yatırımcıları kente davet etti. Aksoy, limana yakın konumu sayesinde Osmaniye’nin önemli yatırım avantajları sunduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından MTSO ve OTSO arasında hazırlanan kardeş oda protokolü, iki başkan tarafından karşılıklı olarak imzalandı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER