chp
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2441.8
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    64012.06$

Umut Kervanı’ndan zekât ve fitreleri deprem bölgesine bağışlama çağrısı

Umut Kervanı’ndan zekât ve fitreleri deprem bölgesine bağışlama çağrısı
Yardım çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini ve Ramazan ayı boyunca sahur ve iftar ikramında bulunacaklarını belirten Umut Kervanı Malatya Derneği Başkanı Ali Sağlam, zekât ve fitrelerin deprem bölgesindeki illere bağışlanması çağrısında bulundu.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş Pazarcık ile Elbistan merkezli yaşanan 2 büyük depremin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Deprem bölgelerinde halkın umudu haline İslami yardım kuruluşları, Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, İho Ebrar ve Avrupa Yetim Eli’nin yardım çalışmaları sürüyor.

Kardeş yardım kuruşları Malatya’da bir yandan binlerce depremzedeye günde 3 öğün sıcak aş ikramı yaparken, bir yandan da hasarsız evlerde ve çadırkentlerde yaşam mücadelesi veren depremzedelerin kuru gıda, giyim, soba ve yakacak gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Ramazan ayında da çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Umut Kervanı Malatya  Derneği Başkanı Ali Sağlam, hayırseverlerin ve vatandaşların kendileri aracılığıyla zekât ve fitrelerini deprem bölgelerine bağışlamaları çağrısında bulundu.

“Depremzede kardeşlerimizin ciddi anlamda kuru gıda ve giyim ve ayakkabı ihtiyaçları var”

Daha önce ihtiyaçları tespit ettikleri depremzedelere gıda ve giyim yardımında bulunduklarını kaydeden Umut Kervanı Malatya Derneği Başkanı Ali Sağlık, “Depremin ilk günlerinden beri Malatya’daki 5 aşevimizde günde 3 öğün sıcak yemek dağıtımız devam ediyor. Depremzede kardeşlerimizin ciddi anlamda kuru gıda ve giyim ihtiyaçları var. Birkaç gündür yağmur yağdığı için özellikle çadırlarda kalan çocuklu ailelerin ayakkabı ve mont ihtiyaçlarını tespit ettik. Depremin ilk gününden beri ihtiyaçlarının olduğunu belirten kardeşlerimizin kaldıkları evleri ve çadırları tek tek gezerek ihtiyaçları yerinde tespit edip, battaniye, kuru gıda, soba, odun, kömür gibi temel ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Malum kış mevsimi devam ediyor ve sağlam olan bazı evlerde 3-4 aile kalıyor.” diye dikkat çekti.

“Ramazan ayı boyunca çalışmalarımızın devam edeceği için hayırseverlerin zekât ve fitrelerini bizlere yönlendirmeleri konusunda desteklerini bekliyoruz”

Sağlık, “Ramazan ayı boyunca şehrimizin 5 noktasında aş evlerimizde depremzede kardeşlerimize sahur ile iftar yemeği ikramımız olacak. Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, İho Ebrar ve Avrupa Yetim Eli olarak. İnşallah hayırseverlerimizin desteğiyle bu hizmetlerimiz devam edecek. Bu konuda hayırseverlerimiz bize destek oluyorlar ancak Ramazan ayı boyunca çalışmalarımızın devam edeceği ve yardımların sekteye uğramaması için özellikle zekât ve fitrelerini bizlere yönlendirmeleri konusunda desteklerini bekliyoruz. Allah tüm hayırseverlerden razı olsun.” dedi. (İLKHA)
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!