chp
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62827.550$

Umut Kervanı Malatya'da depremzedelere yönelik Berat Kandili programı düzenledi

Umut Kervanı Malatya'da depremzedelere yönelik Berat Kandili programı düzenledi
Umut Kervanı, Berat Kandili münasebetiyle depremzedelere yönelik bir program düzenledi.

Umut Kervanı tarafından Malatya merkez Battalgazi ilçesinde bulunan bir okulun bahçesindeki çadırlarda kalan depremzedeler için Berat Kandili dolayısıyla bir program düzenledi.

Programa Kur’an-ı Kerim okunduktan sonra günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapıldı. Program sonunda Umut Kervanı gönüllüleri tarafından çadırlarda bulunan çocuklara Kur’an-ı Kerim dersi verilmesi sonucu Kur’an-ı Kerim’e geçenlere Kur’an-ı Kerim, oyuncak ve çeşitli hediyeler verildi.

Program nedeniyle bir açıklama yapan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Allah'ın bu birlikteliği ve bu dayanışmayı daim ve muhafaza eylemesini ve hayırlara vesile kılmasını diledi.

Kurtaran, “Bugün Berat Kandili, Kur’an-ı Kerim’in semaya indirildiği Ramazan ayına yaklaşmaktayız. Ramazan ayında Kur’an-ı Kerim süre süre ayet ayet Peygamber efendimize nazil olunan bir önceki mübarek gecedeyiz. Bizler de Malatya merkezde her gün sıcak aş dağıttığımız çadırlardaki ailelerimize yönelik bit program tertip ettik ve çok güzel geçti. Programda Rabbimizi andık, depremden sonra birçok derslerin çıkarılması ve bu depremle alakalı, birliktelik, yardımlaşma ve dayanışmanın önemine değindik.” dedi.

“Rabbim bu birlikteliği ve bu dayanışmayı daim kılsın”

Program sonunda çocuklara Kur’an-ı Kerim ve çeşitli oyuncaklar hediye ettiklerini ifade eden Kurtaran, konuşmasına şöyle devam etti.

“Rabbim bir daha böyle bir musibeti hiçbir Müslümana vermesin. Çok güzel bir program oldu. Aşevinde duran Umut Kervanı gönüllü gençleri tarafından çadırlarda bulunan çocuklara Kur’an-ı Kerim dersi verilmişti. Bugün 10 tane gencimiz Kur’an-ı Kerime geçti. Bizler de onlara Kur’an-ı Kerim hediye ettik ve bununla beraber bazı illerdeki okullardaki öğrencilerin göndermiş olduğu ve içinde kendi duygularını yansıttığı oyuncakları verdik. Rabbim bu birlikteliği ve bu dayanışmayı daim kılsın ve muhafaza eylesin. Allah Teala hayırlara vesile kılsın.”

Programdan sonra duygularını aktaran kimi çocuklar ise depremin yaşandığı ilk günden beri yanlarında olan ve her türlü yardımda bulunan Umut Kervanı yetkili ve gönüllülerine teşekkür etti. (İLKHA)
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!