Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66923.17$

Türk futbolunun başına Malatyalı isim mi getiriliyor?

Türk futbolunun başına Malatyalı isim mi getiriliyor?
Türk futbolunda son günlerde yaşanan ve ardı arkası tükenmeyen skandalların Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere sporun tüm paydaşlarını bezdirdiği ve yarın (22 Aralık Cuma Günü) yapılacak Kulüpler Birliği Vakfı ile Gençlik Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yapacağı toplantıda TFF için olağanüstü genel kurul kararı alınabileceği öğrenildi. Büyükekşi'nin yerine getirilmesi düşünülen ilk isim ise Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı olan Malatyalı Akif Üstündağ.

Türk futbolunda gün geçmiyor ki yeni bir skandal, yeni bir infial etkisi yaratan olay yaşanmasın. 10 gün önce oynanan Ankaragücü – Çaykur Rizespor müsabakasının bitiminde FİFA Kokartlı Elit Kategori Hakemi Halil Umut Meler’e Ankaragücü Başkanı ve yanındakilerin saldırması Türk futbolunun dünya basınında küçük düşürürken, TFF Başkanı Büyükekşi’nin ligleri önce süresiz erteleme kararı almasına karşın 3 gün sonra tekrar maçları oynatması krizi daha da büyütmüştü. Cumhur İttifakı ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli TFF’yi krizi yönetememekle suçlamıştı.

Erdoğan’a ‘Türk futbolunu kurtarın’ çağrısı 

Daha bu olayların üstü kapanmamışken bu kez bu hafta oynanan İstanbulspor – Trabzonspor müsabakasında ev sahibi kulübün başkanı 78. Dakikada sahaya girerek takımını sahadan çekmiş, bu görüntüler de yine dış basında ülke futbolunun dibe vurmasına neden olmuştu. Hakem hatalarının yine bu hafta bariz bir şekilde devam etmesi, hakem atamalarında yaşanan çifte standartlar ve MHK ile TFF Başkanının hakem camiasına müdahalesi bardağı taşıran son nokta oldu. Tüm bu yaşananlar karşısında spor kamuoyunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve kabineye Türk futboluna derhal müdahale edilmesi şeklindeki çağrılar yanıt buldu. 

Kulüpler artık Büyükekşi’yi istemiyor!

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç ve tüm kulüp başkanları Cuma günü Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile bir araya gelecek. Tüm kulüpler Mehmet Büyükekşi’nin TFF Başkanlığı görevini yürütemediği, Merkez Hakem Kurulu ve hakem yönetimleri ile VAR sistemi, TFF’nin kurullarının tarafsız olmadığı konusunda fikir birliği oluştururken, çözüm noktasında TFF’nin Olağanüstü Genel Kurul Kararı alması fikri masaya yatırılacak. Devre arasında Ocak ayı içerisinde yapılacak olası bir genel kurul için ise kulüplerin ve hükümet yetkililerinin gönlündeki ismin Türk voleyboluna çağ atlatan Malatyalı Akif Üstündağ olduğu öğrenildi. 

Neden  Üstündağ?

Türk voleybolunu yapılandırıp, 5 yıl içerisinde kadın ve erkek milli takımlar düzeyinde uluslararası şampiyonluklar, kulüpler düzeyinde Avrupa ve dünya şampiyonlukları kazanılmasını sağladı. Voleybolun her ilde tabana yayılması için başlattığı projelerle Türkiye’nin her ilinden milli sporcular yetişmesini sağlayan Malatyalı Üstündağ, Voleybol okulları, otelleri oluşturarak adeta Voleybol Fabrikası kurdu. Yine bu dönemde yapılan sponsorluk anlaşmalarıyla Voleybol Federasyonu’nu ciddi bir gelire kavuşturdu. Fenerbahçe – Galatasaray derbilerinde bile tarafların bir birini kucakladığı hoş görü ortamını sağlayan Üstündağ’ın Türk sporu için yaptıkları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak nezdinde herkesin dikkatini çekiyor. Geçtiğimiz sezon yine TFF başkanlığı için arayışta olan kulüplerin bazıları Akif Üstündağ ismini gündeme getirmiş, o dönem Üstündağ ve ekibi Olimpiyat Elemlerinde olan Kadın Voleybol Milli Takımı için bu göreve sıcak bakmamıştı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!