chp
mhp
ali karakuş
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.14
  • ALTIN
    2307.1
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70711.14$

Okulların kapanma ihtimali yok!


Okulların kapanma ihtimali yok!
Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, pik olmasına rağmen Malatya'da sınıf kapatmalarının azaldığına dikkat çekerek hazirana kadar yüz yüze eğitime devam edeceklerini söyledi.

Malatya İl milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentteki bir otelde "ErasmusDays" etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.

Kanbay, düzenlenen programla beyin fırtınası yapacaklarını, bu konuların sadece Malatya'yı değil tüm dünyayı ilgilendiren konu başlıkları olduğunu söyledi.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yıllardır Ulusal Ajansla etkili iletişim kurulduğunu ve çok sayıda Avrupa Birliği projelerini yürüttüklerini kaydeden Kanbay, "Başka ülkelerin yaptığı çalışmalara da katılım sağlamaktayız. Bu konuda il düzeyinde farklı türlerde ve içeriklerde yapılan projelere rehberlik etmekte ve talep eden tüm yönetici ve öğretmenlere gerekli desteği sunmaktadır. Başarılı çalışmalara tanıklık etmekteyiz." ifadelerini kullandı.

ErasmusDays ile Erasmus+ Programı'nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, potansiyel yararlanıcıları Erasmus+'tan yararlanmaya teşvik etme amacında olduklarını belirten Kanbay, şöyle devam etti:

Bugün yapılan faaliyetlerde öğretmenlerimiz 'Sosyal içerme ve sosyal kapsayıcılık, dijitalleşme, iklim değişikliği ile mücadele etme, yabancı dil gelişimi ve Avrupa vatandaşlığı' gibi temalarda beyin fırtınası yapacaklar. Bu konular sadece ilimizi değil tüm dünyayı ilgilendiren konu başlıklarıdır. Bu kapsamda yapılacak tüm çalışmalar bizden başlamak üzere tüm insanlığın hayatını kolaylaştıracaktır.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Kanbay: Sınıf kapatmaları düşmeye başladı

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay

Kanbay, "Şu an toplantı salonunda yer alan meslektaşlarımız, çalışma arkadaşlarımız önce Avrupa Birliği ya da etwinning projesi yapan ve yapmak isteyen kişilerdir. Proje süreçlerinde mesleki deneyim paylaşımlarını çok önemsiyorum. İnanıyorum ki bugün Malatya'mız için etkili proje fikirleri ortaya çıkacaktır. Programımız gün boyu devam edecektir. Oluşturulan bu farkındalığın altını çizmek istiyorum. Emeği geçen birim çalışanlarımıza teşekkür ederim." dedi.

Son zamanlarda pik olmasına rağmen Malatya'da yüz yüze eğitimde sınıf kapatmalarının düşüşe geçtiğine dikkat çeken Kanbay, "Çok şükür iyiye gidiyoruz. Allah'ın (Celle Celaluhu) izniyle hazirana kadar okulları kapatmayacağız ve yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Bu da siz değerleri eğitimcilerin verdiği destekler sayesinde oldu. Desteklerinizi devam ettirmenizi rica ediyorum ve daha da hassas davranmanız gerektiğini düşünüyorum. Rehavete kapılmadan disiplinli bir şekilde eğitimdeki öğrenme kayıplarını gidererek daha hızlı bir şekilde yol almamız gerekiyor." diye konuştu. (İLKHA)


Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!