chp
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63737.294$

Molla Beşir Varol: Bugün yapılması gereken cihad depremzedelere yardım etmektir

Molla Beşir Varol: Bugün yapılması gereken cihad depremzedelere yardım etmektir
Kahramanmaraş merkezli depremin yaşandığı Malatya’da bulunan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Muhammed Beşir Varol, depremzedelerin yaralarını sarmanın bugün yapılacak en büyük cihad olduğunu söyledi.

İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Muhammed Beşir Varol, beraberindeki heyetle birlikte depremin yıktığı Malatya’ya geldi.

Burada depremzedeleri ziyaret eden Varol, hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini ileterek, musibette karşı sabır edilmesini istedi.

Kentte depremzedelere sıcak yemek, gıda, battaniye ve muhtelif ihtiyaç malzemesi dağıtan hayır kurumlarının çalışmalarını yerinde gören Varol, depremzedelere sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu ifade etti.

“Sizin en hayırlınız, insanlara faydalı olanınızdır”

Peygamber Efendimizin “Sizin en hayırlınız, insanlara faydalı olanınızdır.” hadisini hatırlatan Varol, “Bu ülke, bu insanlar bizimdir. Hepsi bizim dostlarımız kardeşlerimiz ve akrabalarımızdırlar. Herkesten daha çok bizim onlara hizmet etmemiz lazım. Onlara sahip çıkmamız lazım.  Ayrıca onlar Rabbimiz tarafından yaratılmış kişilerdir. Hepsi Allah’ın kullarıdır.  Onlara yardım etmek, sahip çıkmak, görevimizdir.  Bundan daha büyük cihat yoktur. Bugün yapılması gereken cihad budur. Bu insanlara sahip çıkmak gerekir. Yardım etmek bugünün cihadıdır. Bundan dolayı bu konuda gevşek olmamamız lazım. Bu bizim için bir imtihandır. Boş konuşan, kuru kalabalık yapan kişilere de kulak vermememiz lazım. Onların fitnelerine kulak asmamalıyız. Allah onları görüyor. Allah onlara yaptıklarının hesabını soracaktır.” dedi.

“Bizler Allah için ihlaslı bir şekilde kendimize, insanımıza, milletimize ve ülkemize sahip çıkmalıyız.” diyen Varol, “Bugün yapmamız gereken budur. Allah hepimizin gayretini ve cehdini arttırsın. Allah’u Teala bizi gafletten uyandırsın. Hem maddi hem manevi olarak milletimizi aslına döndürsün. Bu musibetleri uyanmanıza, milletimizin uyanmasına vesile kılsın. Allah bizi yardımsız bırakmasın. Bizi nefsimize teslim etmesin. Allah bize lütuf ve keremi ile muamele etsin.” niyazında bulundu.

“Allah bizi gaflet uykusundan uyandırmak istiyor”

Bu musibetlerin bazı insanlar için rahmet, bazıları için de azap vesilesi olduğuna vurgu yapan Varol, şunları kaydetti:

“Bu musibetlerin başımıza gelmesi Allah’ın bizi sevdiğinin bir nişanesidir. Peygamber Efendimiz bir hadisinde, ‘Allah bir insanı severse, onun başına bir musibet getirir.’ buyurmaktadır. Allah bir kavim ve bir milleti seviyorsa, onun başını musibet getirir ki o kavim ve millet onu hatırlasın. Eğer Allah birinin başına musibet getirmiyorsa, onu kendi başına bırakmıştır. Çünkü biz gafletteyiz. Allah bizi gaflet uykusundan uyandırmak istiyor. Tabii ki bu musibetler bazı insanlar için rahmet, bazı insan için de azaptır. Gaflet uykusundan uyanmayan insanlar için bu musibetler azaptır. Fakat birçok insan için rahmettir. Çünkü bu musibetler vesilesiyle o insanlar, Allah’ı tekrardan hatırlıyor, Allah'a yöneliyor ve gaflet uykusundan uyanıyorlar. Bu şekilde baktığımızda da bu musibetler rahmettir. Burada yardımda bulunan insanlara ve yardım elini diğer insanlara uzatanlar içinde bu rahmettir. Cennetin kapıları onlar için açılmıştır. Enkaz altında canını veren, enkaz altında rahmet eden insanlar da şehit mertebesindedir.  Onlar için de bu rahmettir. Çünkü onlar da şehadet mertebesini alıyorlar. Bu tür musibetlerde vefat edenler eğer imanlı biriyse şehit mertebesinde sayılıyor. Allah muhafaza etsin imanı olmayan insanlar için bu musibetler azaptır. Allah bizi gaflete düşenlerden eylemesin. Bizi bu musibetlerle bir kez daha imtihan etmesin, bize yardım etsin.” (İLKHA)
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!