Malatya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2420.1
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    61924.512$

Malatyalıların o çilesi bitiyor!


Malatyalıların o çilesi bitiyor!
Malatya’da büyük oranda organize sanayi bölgesinin yükünü çeken ve şehirlerarası trafik akışında önemli bir yeri olan Beylerderesi (Turgut Özal) Viyadüğüne alternatif bir yolun yapılması için proje çalışmalarına başlanıldığı bildirildi.

 

Malatya’da büyük oranda organize sanayi bölgesinin yükünü çeken ve şehirlerarası trafik akışında önemli bir yeri olan Beylerderesi (Turgut Özal) Viyadüğüne alternatif bir yolun yapılması için proje çalışmalarına başlanıldığı bildirildi.

2006 yılında ihale edilen ve 40 milyon liranın üstünde bir maliyetle tamamlanıp 2011 yılında trafiği açılan Beylerderesi Viyadüğü, hizmete açıldığı günlerde de ‘köprünün iki ucunun birleştiği noktada 40 santimlik kot farkının oluştuğu’, sağlam inşa edilmediği, kalitesiz malzeme kullanıldığı ve sağlıklı denetim yapılmadığı eleştirileri ve iddialarıyla karşı karşıya kalmıştı. 

 

Açıldıktan bir yıl sonra 2012 yılı Kasım ayında dilatasyon derzinde meydana gelen kırılma üzerine Malatya’da büyük panik yaşanmış ve Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ‘Köprünün derz demirinde kırılma meydana geldiğini, viyadüğün genelinde bir sorun bulunmadığını’ belirterek, Malatya’da yersiz bir panik havası yaratıldığını ifade etmişlerdi. Köprü 1-5 Temmuz 2018 tarihlerinde bakıma alınmış, bu nedenle de trafik akışı eski Malatya- Elazığ Devlet yolundan (eski Beylerderesi yolu) sağlanmıştı.Meydana gelen trafik kazaları başta olmak üzere sabah erken işe gidiş, akşam saatlerinde ise iş dönüşlerinde büyük yoğunluğun yaşandığı viyadük ile ilgili radikal bir karar alındı. Özellikle İkizce bölgesine binlerce deprem konutunun inşa edilmesiyle birlikte viyadükte yaşanacak trafik sorunları ön görülerek alternatif bir köprü yapılmasına karar verildi.

 

“PROJE ÇALIŞMASI YAPILIYOR”

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Turgut Özal (Beylerderesi) Viyadüğünün ulaşımda yetersiz kalması, İkizce’de yapılan TOKİ deprem konutlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar yaşanacağını göz önünde bulundurarak yeni bir köprü yapılmasını istediklerini belirtti.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Malatya ziyaretinde Beylerderesi için ikinci bir köprü sözünü aldıklarını kaydeden Vali Yazıcı,

 

“Köprü aynı yere yapılmayacak. Belediyenin de yolunun olduğu alana bağlanacak. Köprünün sol tarafından kalan bir bölgede olacak. Proje çalışması yapılıyor”

dedi.

Vali Yazıcı, yolun bu yıl bitmeyeceğini ancak projeye alınmasının önemli olduğunu ifade ederek,

“Plana aldırmamız, bir alternatifimizin olması şart. Oranın bugün bile yoğunluğu var. Trafik sıkışıklığı oluyor”

diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!