Malatya’dan Afrin’e Uzanan İyilik Eli

Malatya’da dört okulun iş birliğiyle toplanan yardımlar, Afrin’deki yetim çocuklara ulaştırıldı; okul idarecileri emanetleri bizzat teslim etti.
Malatya’da dört okulun iş birliğiyle toplanan yardımlar, Afrin’deki yetim çocuklara ulaştırıldı; okul idarecileri emanetleri bizzat teslim etti.
Malatya’da Verenel Derneği koordinasyonunda yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında toplanan yardımlar, Suriye’nin Afrin bölgesindeki yetim çocuklara ulaştırıldı. “Maarif’in Kalbinde Çocuk” projesi çerçevesinde gerçekleştirilen çalışma, eğitim camiasının örnek dayanışmasına sahne oldu.
Gazi İlkokulu, Fırat İlkokulu, Orduzu Nadire Dernek İlk-Ortaokulu ve Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu’nun katkılarıyla hayata geçirilen kampanyada, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin destekleriyle toplanan yardımlar kısa sürede geniş bir organizasyona dönüştü.
Kampanya kapsamında hazırlanan yardım kolilerini Afrin’e götüren okul idarecileri Murat İnce, Orhan Tokmak, Nurettin Şavur ve Ali Akbaş, bölgedeki yetimhane ve çadır alanlarını ziyaret ederek yardımları ihtiyaç sahiplerine birebir ulaştırdı.
İdareciler yaptıkları açıklamada, “Birlikte daha güçlü, birlikte daha umutluyuz diyerek yola çıktık. Velilerimizin ve öğrencilerimizin büyük bir hassasiyetle topladığı yardımları oradaki evlatlarımıza bizzat teslim ettik. Gözlerindeki mutluluğu görmek her şeye değerdi. Destek veren tüm öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Ziyaret kapsamında yetim çocuklara sıcak yemek ikramında bulunulurken, oyuncak ve kırtasiye malzemeleri de dağıtıldı. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapıldı.
Malatya’dan uzanan yardım eliyle, sınır ötesinde yaşayan çocukların yüzü gülerken, kurulan gönül köprüsünün kardeşlik bağlarını güçlendirdiği vurgulandı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya’da Kronik Hastalıklar Konferansı: Diyabet ve Hipertansiyon Uyarısı
- Arapgir'de Bozulan Yollar Yenileniyor
- Ağbaba Meclis’te Uyardı: “Kayısı Yerle Bir Oldu, Don Dolu Bir De Faiz Afeti Var”
- TIR’ın Altına Giren Otomobilden Mucize Kurtuluş
- Malatya’da 12 Saatlik Planlı Su Kesintisi: 75 Mahalle Etkilenecek
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.