Malatya'da mezarlıklarda acı ve hüzün bir arada

6 Şubat depremlerinin yıktığı illerden biri olan Malatya'da bu bayram da mezarlıkta hüzün ve acı hakimdi. Yakınlarını depremde kaybeden afetzedelerin buruk bayramı yürekleri dağladı.
MALATYA (İHA) - 6 Şubat depremlerinin yıktığı illerden biri olan Malatya'da bu bayram da mezarlıkta hüzün ve acı hakimdi. Yakınlarını depremde kaybeden afetzedelerin buruk bayramı yürekleri dağladı.
Malatya'da afetzede vatandaşlar, sabahın ilk saatleriyle birlikte asrın felaketinde vefat edenlerin mezarlarının bulunduğu deprem mezarlığına akın ettiler.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaklaşık bin 237 kişinin vefat ettiği Malatya'da yakınlarını kaybedenlerin ilk durağı Şehir Mezarlığı oldu.
Her bayram olduğu gibi bu bayram da depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaret için mezarlığa geldiler. Mezarları sulayarak gözyaşları içerisinde dua eden depremzede vatandaşlar, yürekleri burktu.
Depremde yakınları kaybeden aileler uzun süre kabir başında gözyaşı dökerken aradan geçen zaman rağmen acılarının halen dünkü gibi taze olduğunu söylediler.
Malatya Şehir Mezarlığı'nda buruk bayramın geçtiği bir başka nokta da Şehitlik oldu. Çocuklarını vatan uğruna toprağa veren aileler de sabahın ilk ışıkları ile birlikte Malatya Şehitliği'ne gelerek dua etti, bir bayram daha çocuklarından ayrı yaşamanın acısını yaşadı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Akçadağ’da mevsimlik tarım işçileri için yeni barınma alanı projesi ihaleye çıktı
- Darende'de tarihî Yusufpaşa Camisi yeniden ibadete açılmayı bekliyor
- Rahvan At Yarışında birincilik Malatya’nın oldu
- Büyükşehir Belediyesi otobüs filosunu güçlendirdi
- Özcan, "Destek ödemeleri Malatya ekonomisine can suyu olacak"
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.