chp
mhp
ali karakuş
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2300.2
  • BIST
    9047.07
  • BTC
    71528.38$

Malatya'da hüzünlü Kadir Gecesi idrak edildi


Malatya'da hüzünlü Kadir Gecesi idrak edildi
Ramazan ayının 27’nci gecesine denk gelen ve Kur’an-ı Kerim’de “Bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesi, tüm İslam aleminde olduğu gibi Malatya’da da hasarsız camilerde ve mescit çadırlarda idrak edildi.

Depremin ağır tahribat oluşturduğu Malatya’da, Kadir Gecesi dolayısıyla Kernek Karagözlüler Camii, İstasyon Camii, Hoca Ahmet Yesevi Camii, Tandoğan Hicret Camii, Sümer Camii ile Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi, Altay Kışlası, Teknokent Konteyner, Fuar Alanı, Kireç Ocağı, Avm ve Selçuk Mahallesi'ndeki çadır mescitlerde program düzenlendi.

Kernek Karagözlüler Camii'nde düzenlenen program, Cami İmam Hatibi Necmettin Ceylan ve İmam Hatip Olçar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İmam Hatip Mehmet Şentürk’ün okuduğu Mevlid-i Şerif, İmam Hatipler Furkan Çubuk, Ertuğrul Sarımsak ve Allah Yılmaz’ın okuduğu ilahi ve kasidelerle devam etti.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan ve Ramazan ayına ulaştır diyen dualarla Ramazan’a eriştiklerini ve bu gecede Kadir Gecesi’ni idrak ettiklerini söyledi.

Kur’an-ı Kerim’den Kadir Süresi'ni okuyarak konuşmasına başlayan Müftü Yıldırım, “Bizleri yaratan, sayısız nimetlerle donatan, bizleri varlığından haberdar eden, kendisine inanma lütfu bahşeden, bugün ona inanlar olarak Ramazan ikliminde, Kadir Gecesi’nde bizleri camide bir araya getiren Yüce Mevla’ya hamdolsun. Alemlere Rahmet, iki cihan güneşi, 'sen yüce bir ahlak üzeresin' diye buyrulduğu, 'hayatında güzel örnekler vardır' diye buyrulduğu sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi Vesellem’e salat ve selam olsun. Rabbim gecemizi mübarek eylesin. Tutmuş olduğumuz oruçları ve Ramazan’da okuduğumuz Kur’an-ı Kerimi ve yaptığımız dualarımızı yüce dergahında kabul eylesin.” dileğinde bulundu.

“Kur’an okunmayan gönüller, evler harabedir”

Yıldırım, “Bizler; Allah’ım Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl, bereketli kıl ve bizleri başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayına ulaştır diyen dualarla hamdolsun Ramazan’a eriştik. Bugün Ramazan’ın rahmet, mağfiret ve sonunda kurtuluş kısmında Kadir Gecesi’ni idrak etmek için bir araya geldik. Rabbim gecemizi mübarek eylesin. Değerli kardeşlerim, Yüce Mevla’mız Kur’an-ı Kerim'inde bizlere Ramazan’ı şöyle anlatır. ‘Ramazan ayı Kur’an-ın indirildiği aydır. Kur’an-ı Kerim insanları hidayete götüren, doğru yola götüren ve doğruyu gösteren bir kitaptır.’ Yüce Mevla’mız, Kur’an-ı Kerim'i, Kur’an-ı Kerim’de şöyle anlatıyor. ‘Biz, onu mübarek bir gecede indirdik. Bu kitap hiç şüphe duyulmayacak bir kitaptır. Şeksiz ve şüphesiz inanacağınız bir kitaptır. Bu kitap insanları karanlıktan aydınlığa çıkaran bir kitaptır.’ Peygamber Efendimiz, hadisi şerifinde, ‘Kur’an okunmayan gönüller, evler harabedir.’ buyuruyor. Kur’an’la evler, gönüller süslenir. Kur’an’la, Allah’u Teala’ya muhabbet duyulur.” diye belirtti.

Günün anlam ve önemi hakkında yapılan konuşmanın ardından yatsı ve akabinde teravih namazı kılındı. Kadir Gecesi programı, Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif'i ziyareti ve Salatu Tesbih namazı ile devam etti. Programın sabah namazına kadar devam edileceği belirtildi. (İLKHA)
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!