Malatya Valisi Baruş: "Günde ortalama 100'e yakın yeni vaka görülüyor"

Malatya Valisi Aydın Baruş, Covid-19 salgınında kentteki son duruma ilişkin açıklamada bulundu.
Son 4 gündür günde ortalama 100’e yakın pozitif vakanın çıkması üzerine açıklama yapan Baruş, vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyardı.
Vali Baruş yaptığı açıklamada, "Toplamda pozitif vaka sayımız 2 binin üzerine çıktı. Şu anda aktif olarak takip edilen bin civarında hastamız var. Maalesef 44 vatandaşımızı koronavirüs salgını nedeniyle kaybettik. 6 binin üzerinde vatandaşımız pozitif vakanın temaslısı olarak evlerinde izole edildiler. Hasta sayılarından da anlaşıldığı üzere artık neredeyse hepimizin çevresinde en az bir tane koronavirüs hastalığına yakalanmış veya geçirmiş bir tanıdığımız var. Neredeyse her sokakta en az bir pozitif vakamız oldu. Muhtemelen bundan sonraki günlerde de benzer durumlarla karşılaşacağız.
6 binin üzerinde vatandaşımız pozitif vakanın temaslısı olarak evlerinde izole edildiler. Hasta sayılarından da anlaşıldığı üzere artık neredeyse hepimizin çevresinde en az bir tane koronavirüs hastalığına yakalanmış veya geçirmiş bir tanıdığımız var. Neredeyse her sokakta en az bir pozitif vakamız oldu. Muhtemelen bundan sonraki günlerde de benzer durumlarla karşılaşacağız" ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya–Elazığ karayolunda otomobil Trambüs direğine çarptı: 1 yaralı
- Makas Atıp Akrobasi Yaptılar, Polis Affetmedi
- Bakan Ersoy Malatya’da Restorasyonu Süren Tarihi Yapılarda İncelemelerde Bulundu
- Bakan Ersoy: Asrın Felaketinin Ardından Malatya’da Tarihi Bir İhya Süreci Yürütüldü
- Kültür Ve Turizm Bakanı Ersoy, Sabancı Kültür Merkezi İnşaatında İncelemelerde Bulundu
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.