chp
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2438.2
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64473.67$

Malatya İl Sağlık Müdürü Berk, depremden bu yana yapılan sağlık hizmetlerini değerlendirdi


Malatya İl Sağlık Müdürü Berk, depremden bu yana yapılan sağlık hizmetlerini değerlendirdi
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya’da 2’si Uzman Hekim 12 mesai arkadaşlarını kaybettiklerini kaydeden İl Sağlık Müdürü Erhan Berk, depremden bu yana 560 bin hastaya hizmet verdiklerini söyledi.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan depremlerinde, Malatya’da yaklaşık bin 300 kişi vefat etti, binlerce kişi yaralandı, binlerce bina ve işyeri yıkıldı, yüzbinlercesi ise ağır hasar aldı.  

Depremin oluşturduğu tahribatın yaralarının sarılmaya devam edildiği Malatya’da İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk, depremden bu yana yapılan sağlık hizmetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.


"Şimdiye kadar 560 bin hastaya hizmet verdik"

6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından sağlık tesislerinin aktif olarak hizmet verdiğini söyleyen Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk, "Özellikle İl merkezindeki Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Battalgazi Devlet Hastanesi ve Yeşilyurt Devlet Hastanesi hizmete devam etti. Aynı zamanda Doğanşehir ve Akçadağ Devlet hastanelerimizde depremin etkilediği ilçelerimizden, buralarda da hizmete devam ettik. Bugüne kadar İl genelinde 420 bin hastanemizde, 140 binde birinci basamak olmak üzere insanımıza hizmet verdik. Şu anda İl genelinde 75 tane Aile Sağlığı Merkezimizi hizmete açtık aynı zamanda 15 çadırkent ve konteyner kentlerde de Aile Sağlığı hizmeti veriyoruz. Geri Gönderme Merkezi olarak bilinen Beydağı Konteyner kentinde de Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine ait bir Semt Polikliniği ve Acil Servisi hizmet veriyor. Şu anda Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi haricinde Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Doğanşehir ve Darende Devlet Hastanelerinin tadilatlarını bitirdik ve iki hafta öncesi itibariyle normal poliklinik, acil ve ameliyat hizmetlerine başlandı." dedi.

"10 yıldır Malatya’mıza hizmet veren Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 25 milyon hastaya sağlık hizmeti sunmuş"

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 10 yıldır Malatya'ya hizmet verdiğini anımsatan Berk, "Bu 10 yıl içerisinde yaklaşık 25 milyon hastaya sağlık hizmeti sunmuş, yoğun bakım ve ameliyatlar olmak üzere 750 bin hastaya da yatarak tedavi hizmeti verilmiş. Hastanemiz doğal olarak belli bir yıpranma sürecine girmişti, depremle beraber çok ayrıntılı bir proje hazırladık, binamızın statiğinde herhangi bir problem yok ama hazırladığımız projeyle İnşallah hastanemizi tekrar gözden geçirip daha lüks bir hale getireceğiz. Aynı zamanda yoğun bakım, ameliyathane, anjiyografi ve acil sağlık hizmetleri devam ettiriyoruz." diye belirtti.

"Depremlerde 2’si Uzman Hekim 12 mesai arkadaşımızı kaybettik, 3 ambulansımız enkaz altında kaldı"

Sağlık çalışanlarının ilk günden beri görevlerinin başında olduğunu belirten Berk, "Arkadaşlarımız, özellikle depremin ilk anından itibaren görevlerinin başındaydı. Çok şükür Malatya’da sağlık hizmeti konusunda ilk dakikadan itibaren hiçbir vatandaşımızı dahi mağdur etmedik. Depremde 2’si Uzman Hekim 12 mesai arkadaşımızı kaybettik, kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Artçı depremlerde 3 tane ambulansımız da enkaz altında kaldı. Sürekli sahadayız, UMKE ekiplerimiz de sürekli enkaz başlarındaydı. Acil Sağlık Hizmetleri, Halk Sağlığı Hizmetleri ve Kamu Hastaneleri hizmetlerinde hizmet veren tüm sağlık çalışanlarına hassaten çok teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!