Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, TYP ile 150 kişinin alınacağını duyurdu

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Program (TYP) ile 150 kişinin iş başvuruları 19 Eylül 2025 (Bugün) başlayıp, 23 Eylül’de son bulacağını duyurdu. Bu kapsamda, alınacak personel sayısı da netleşmiş oldu.
Buna göre Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, NOTER yöntemiyle alınacak olan kişilerin 6 Ekim 2025 tarihi ile 30 Mart 2026 tarihleri arasında 6 ay boyunca uygulanacak. Başvurmak isteyen kişiler www.işkur.gov.tr e-şube üzerinden veya ALO 170 çağrı merkezi üzerinden başvuru yapabilecekler.
İşte ilçe ilçe alım yapılacak kişi sayısı…
Yeşilyurt İlçesi’nde 150 kişi alınıyor.
Başvurular sadece Yeşilyurt İlçesi’nde ikamet eden vatandaşları değil, diğer ilçelerde ikamet edenlerde başvuru yapabilecek.
TYP’ye başvuru yapabilecek ilçeler ise şu şekilde;
Arguvan, Pütürge, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Akçadağ, Darende, Kale, Kuluncak’ta 10, Arapgir, Yazıhan.
Başvuru tarihi ve şartları şu şekilde:
TYP 'ye başvuracak katılımcıların, il Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine kayıtlı işsiz durumunda olmaları; en az 18 yaşını tamamlamış olmaları; Emekli, SGK, Bağ-Kur'lu almamaları gerekmektedir.
Özel Şartlar
1-19 yaş ve üzeri işsizler başvurabilecektir.
2-İŞKUR sistemi üzerinden başvurusu olmayanlar kesinlikle seçmelere katılamayacaklardır.
3-Sağlık durumu yapılacak işin niteliğine göre çalışabilecek durumda olmak.
4-Bu TYP’ye başvurabilmek için il ve ilçe sınırları içinde ikamet şartı aranmaktadır.
5-Daha önce Kurs/Programlara katılıp kendilerine herhangi bir yaptırım uygulanmıyor olmak.
6-Başvuru tarihi itibarıyla Aktif SGK'sının olmaması ve başvuru tarihinden en az bir gün önceden SGK çıkışının olması.
7- Hane geliri Asgari ücretinin 1,5 katını geçen projeye katılamaz.
TYP devam ederken katılım şartlarını taşımadığı belirlenen kişilerin TYP ile ilişiği kesilir ve bu kişiler son yararlanma tarihi üzerinden YİRMİDÖRT ay geçmedikçe yeni bir TYP' ye başvuramazlar.
8- Seçmeler Noter kurası yöntemiyle 25.09.2025 tarihinde 10.00'da Malatya Gençlik Merkez Spor Salonunda yapılacaktır.: ASİL OLARAK SEÇİLENLER YÜKLENİCİ KURUM TARAFINDAN ARANACAKTIR.
9-Asıl olarak seçilen kişiler ilgili kurumlar tarafından aranılarak başlatılacaktır.
10-Aynı Hanede ikamet edenler den yalnızca bir kişi çalışabilir.
11- TYP'ye başvuracak katılımcıların, herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açıköğretim öğrencileri hariç);
12- Bu TYP programında 9 ay çalışma kuralı uygulanacaktır. (Daha önceki TYP programında çalışan katılımcılar bu programda dokuz aydan kalan süre kadar yararlanabilir.)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya Teknokent’te üretilen emisyon düşürücü cihaza yurt dışından talep
- Yeşilyurt Belediye Meclisi, 5 Milyon TL’lik Teknik Destek Onayladı
- Malatya Öğretmenleri İçin Modern Tesis Yolda! İhale Tamamlandı
- Malatya’da 83 yaşındaki adam evinde ölü bulundu
- Battalgazi Meclisi’nde 18 gündem maddesi karara bağlandı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.