MAFSAD üyeleri bir araya geldi

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD), Fotoğraf Aşkına Projesi için toplandı
Toplantı MAFSAD’ın yeni merkezinde gerçekleştirildi. Yaklaşık 60 kişinin katıldığı etkinlikte konuşan Dernek Yönetim Kurulu üyesi Yılmaz Konuk, yaptığı konuşmada derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Geçmişte Yapılan Çalışmalar
Konuk, Derneğin geçmişte sunum, söyleşi, sergi, gezi, temel fotoğraf eğitimleri ve çeşitli projeler yürüttüğünü, özellikle temel fotoğraf eğitimleri sayesinde birçok fotoğraf severe kurs verdiklerini belirtti.
Yeni dönemde sunum, söyleşi, sergi, gezi, temel fotoğraf eğitimleri, projelerin devam edeceğini söyleyen Konuk, bunların yanında fotoğraf okuma günleri düzenleneceğini, her ayın bir pazarında kahvaltı ve çiğköfte etkinliği olacağını, photoshop ve ileri düzey fotoğraf eğitimlerinin verileceğini, aylık üye toplantılarının düzenleneceğini, facebook sayfasına yüklenen fotoğrafların değerlendirilerek haftanın ve ayın fotoğrafının seçileceğini, her hafta üye sunumlarının yapılacağını, ayda iki adet olmak üzere film gösterimlerinin gerçekleştirileceğini, temel fotoğraf eğitimlerine katılan kursiyerlerin çektiği fotoğraflardan sunum ve sergi yapılacağını dile getirdi.
Derneğin yeni merkezinde yapılan toplantıda ayrıca SODES kapsamında kabul edilen “Fotoğraf Aşkına Projesi”nin tanıtımı yapan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Konuk konuşmasının devamında şöyle dedi: “SODES, dezavantajlı kesimlere yönelik olarak hazırlanmış projelerin Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edildiği bir programdır. Derneğimizin bu kapsamda hazırladığı proje de dezavantajlı kesimlere yönelik olarak hazırlanmış bir projedir. Projemiz 12 ay sürecek ve bünyesinde birçok etkinlik olacaktır. Dijital fotoğrafçılık kursu, photoshop kursu, kısa film-sinema kursu, ağaçlandırma, futbol turnuvası, piknik organizasyonu, Batı Karadeniz gezisi, çevre ve doğa eğitimleri gibi etkinliklerin yanında, kursiyerlerin fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf sergisi de yapacağız. Projemizin çok başarılı bir şekilde sonuçlanacağını gönül rahatlığıyla belirtebilirim. Proje etkinliklerinin uygulanması aşamasında gönüllü proje dostlarına da ihtiyacımız olacaktır” dedi.
102 bin TL bütçesi olan projenin ortağı Malatya Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği. Proje kapsamında yaklaşık 2400 öğrenciye proje ortağı Derneğin katkıları ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayıyla, çevre ve doğa eğitimleri verilecektir. Dernek merkezinde yapılan çiğköfte ikramının ardından toplantı sona erdi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.