chp
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63000.591$

Katipoğlu: Baraj, göl ve gölet sularına hiçbir amaçla girilmemeli

Katipoğlu: Baraj, göl ve gölet sularına hiçbir amaçla girilmemeli
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mustafa Katipoğlu, yaz aylarının gelmesiyle beraber boğulma vakalarına dikkat çekerek, vatandaşlara bazı uyarılarda bulunarak, “Hemşerilerimize sesleniyoruz baraj, göl ve gölet sularına hiçbir amaçla girmesinler” dedi.

Malatya’da yaz aylarının gelmesi ile beraber 3 boğulma vakasının yaşandığını belirten Katipoğlu, Malatya’daki suların dip yapısının bilinmediğine vurgu yaparak, ne amaçla olursa olsun baraj, göl ve gölet sularına girilmemesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan 2000 yılında kurulan su altı arama kurtarma ekipleri, Malatya ve Türkiye’nin birçok ilinde arama, kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Su altı arama kurtarma ekipleri, kurulduğu günden bu yana 430 vakaya müdahale etti.


Yaz aylarının gelmesiyle birlikte boğulma vakalarının yaşanmaya başladığını ifade eden Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mustafa Katipoğlu, “İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak ekiplerimizin birisi de 2000 yılında kurulan ve köklü geçmişe sahip olan su altı arama kurtarma ekibimizdir. Su altı ekimizi güçlü bir ekiptir. Ekibimiz benimle berber 8 kişiden oluşuyor. Ekiplerimiz sadece Malatya’da değil bölgemizde ve Türkiye’nin birçok ilinde boğulma ve su altı vakalarına müdahale ediyor. Ekibimiz 2000 yılından bu yana 430 vakaya müdahale etmiştir. Ne kadar profesyonel olursak olalım bir yandan da eğitimlerimize devam ediyoruz. Bilindiği üzere Malatya’daki sular tatlı ve görüşü az olan sular, su altında neler yapılabilir? Görüşü az olan sularda arama nasıl yapılır? Bu minvalde eğitimlerimizi sürekli olarak güncelliyoruz. Alet ve tesisat olarak en son teknolojiyi kullanıyoruz. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyoruz.

Yaz aylarının gelmesi ve hava sıcaklarının artması ile beraber boğulma olayları yaşanmaya başladı. Yaz ayına girilmesi ile şehrimizde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlar çok üzücü vakalar biz bu vakaların yaşanmasını istemiyoruz. Ailelerimiz acı yaşamasın, gençlerimiz hayatlarının en güzel dönemlerinde hayatlarını kaybetmesinler. Bir kez daha tüm ekibimizle uyarıda bulunmak istiyoruz. Şehrimizdeki sular, dip yapısını bilmediğimiz sular, kesinlikle bu sulara girmesinler.

Bilindiği üzere Malatya’nın çevresi sularla çevrili Karakaya Barajı çok büyük bir baraj ve diğer göl, göletlerimiz var. Onların etrafında kurulan konteynerlerimiz var çadırlarımız var. Serinlemek ve temizlik amaçlı bu sulara girildiğini duyuyoruz. Maalesef sonunun üzücü olmasında endişe ediyoruz. O nedenle hemşerilerimize bir kez daha sesleniyoruz, kesinlikle baraj, göl, gölet sularına hiçbir amaçla girmesinler. Burada ailelerimiz büyük sorumluluk düşüyor. Ailelerimiz mutlaka evlatlarını takip etsinler çünkü boğulanların yaş ortalaması çok küçük. Bizler her ne kadar 7/24 görevde hazır ve nazır bulunsak dahi biz cankurtaran olarak görev yapmıyoruz. Biz su altı arama ve kurtarma ekibiyiz. Bir vaka yaşandıktan sonra istemediğimiz olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Bundan dolayı hemşerilerimizin dikkatli olmasını istiyoruz” diye konuştu. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!