chp
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2487.5
  • BIST
    9546.17
  • BTC
    62458.08$

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin: Ayırıştırıcı dil kullanmanın zamanı değil!

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin: Ayırıştırıcı dil kullanmanın zamanı değil!
Malatya'da depremle ilgili yürütülen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Av. Mahmut Şahin, sosyal medya ve faklı mecralarda kullanılan ayrıştırıcı söylemlerin zamanı olmadığını belirtti.

Arama-kurtarma çalışmalarının kısmen devam ettiği Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Rehber TV'ye konuk olan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Av. Mahmut Şahin, sahada yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat'ta 7,7 ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem başta Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Osmaniye, Diyarbakır, Adana ve Kilis'te yıkımlara neden oldu.

Depremin vurduğu illerden biri olan Malatya'da oldu. HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin, depremin ilk gününden itibaren tüm teşkilatlaryla bölgede depremzedelerin yanlarında olduklarını, depremzedeelrin acılarını paylaşarak ve paydaşları olan STK'larla yarım ulaştırdıklarını söyledi.

HÜDA PAR'ın deprem bölgesindeki çalışamalarına değinen Şahin, "Malatya Doğanşehir ilçesi Erkenek Mahallesi'ndeyiz. Aslında mahalle olarak geçse de daha önceden bir belde nüfus yoğunluğu olan bir beldeyken son büyükşehir yasasından sonra mahalle olmuş. Depremin güçlü bir şekilde vurduğu ve yıkımların söz konusu oldu bir mahalle. Bu mahallede almış olduğumuz bilgilere göre 61 civarında bir vatandaşımız vefat etmiş. Biz öncelikle milletimizin, memleketimizin başı sağ olsun, hasetten burada vefat eden kardeşlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz. HÜDA PAR olarak, ilk günden itibaren genel merkez teşkilatları ve yerel teşkilatları olarak hem bizzat hem de işbirliği içerisinde olduğumuz Umut Kervanı, IHO Ebrar, Yetim Eli Derneği ve daha değişik derneklerle birlikte yardım kuruluşları ile birlikte sahada yeri geldiği zaman bizzat arama kurtarma çalışmalarına katıldık, yeri geldiği zaman bir yaralıya yardımcı olup bizzat hastaneye yetiştirmeye çalıştık." dedi.

Şahin, "Ülke olarak, millet olarak, yardım kuruluşları olarak bütün bir şekilde bir dayanışma örneği, kardeşlik örneği içerisinde adeta bir seferberlik içerisinde bu günlere geldik. Bizim gördüğümüz Malatya'da özelinde eğer bahsedersek sizin de bahsettiğiniz üzere arama kurtarma çalışmaları önemli oranda tamamlanmış birkaç yerde devam etmektedir. Özellikle köylerde, kırsal bölgelerde kış şartları çok çetin geçmekte bu da ayrı bir dert hakikaten vatandaşlarımız, köylülerimiz açısından ama burdaki eksikler önemli oranda tamamlanmış ancak bazı  eksiklikler halen var. Beldede elektrik verilmemesinden dolayı bir sıkıntı söz konusu bu konuda da bir çalışma var, İnşallah kısa sürede yetkililer bu eksikliği de giderecektir." ifadelerini kullandı.

Ayrıştırıcı dil kullananlara uyarıda bulunan Şahin, "Hakikaten sahada olmayan ama dışarıda, sosyal medyada çok farklı mecralarda ayrıştırıcı bir dil kullanan var. Olan çalışmaları adeta istismar eden, o çalışmaları yapan insanları adeta hedef haline getiren bir takım kişilere de rastlıyoruz. Biz şunu söylüyoruz; şu anda bu dilin zamanı değildir, bunu konuşmanın zamanı değildir. Bu çaplı bir afet karşısında millet olarak, ülke olarak yardım kuruluşları olarak seferber edilmişken böyle bir dilin kullanılması hakikaten çok hazin bir durumdur. Bir an önce bu atmosferden bunların vazgeçmesi bu atmosferi oluşturmaktan vazgeçmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Depremzedelerin önceliklerine de dikkat çeken Şahin, "Evet, bir taraftan arama-kurtarma çalışmaları kısmen devam ederken diğer taraftan deprem sonrası oluşan ciddi yaralar var. Özellikle de yararlı olan vatandaşlarımız var, Rabbim en kısa sürede bunlara  şifa versin diyoruz. Diğer taraftan da barınma sorunu olan, başını sokaçak çadır ya da bir barınak elde etmeye çalışan vatandaşlarımız var. Bu anlamda bize iletilen bazı talepler var beklentiler var.

Biz HÜDA PAR olarak, insanların gözünden ırak olan yerlere ulaşmaya çalışıyoruz ve buraya hem yardımları götürmek hem de beklentileri aldıktan sonra da bizzat yetkililerle görüşüp çözüm sağlamaya çalışıyoruz.  Ülkenin dört bir tarafına yayılmış olan bu yardımlaşma bu dayanışma bu kardeşlik örneğini açıkçası güçlü bir şekilde hakim kılmaya çalışıyoruz. Bu anlamda da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecektir inşallah." dedi. (İLKHA)
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!