Malatya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2400.6
  • BIST
    10145.15
  • BTC
    64085.61$

Ekonomi yönetimi onay verdi: Emeklilerin bayram ikramiyelerine zam geliyor

Ekonomi yönetimi onay verdi: Emeklilerin bayram ikramiyelerine zam geliyor

Emeklileri sevindiren son dakika haberi geldi: İkramiye ve maaşlara zam geliyor.

Hükümete yakın Türkiye Gazetesi'nden son dakika haberi geldi. Gelen haberde emekliler için 2 yeni düzenlemenin gündemde olduğuna yer verildi. Yücel Kayaoğlu bugün kaleme aldığı yazısında, SSK ile Bağkur emekli maaş zamlaırnın memur emeklileri ile eşitlenmesi sonrası hükümetin yeni bir çalışma başlattığı ve Ramazan ile Kurban Bayramlarından önce emeklilere verilen ikramiye ödemelerine zam yapılmasının planlandığını söyledi. Peki emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatırılacak?

2024 YILI EMEKLİLER YILI OLDU

Geçen ay yapılan kabine toplantısından sonra kameralar karşısına geçerek açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan ettiklerini söyledi. Bu sene emeklileri ilgilendiren birçok adım atacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk müjdeyi maaş konusunda vermiş ve maaş zammını 12 puan yükseltmişti.

İKİNCİ MÜJDE BAYRAM İKRAMİYESİ

 

İkinci müjde bayram ikramiyesi. Emeklilere her sene dini bayramlardan önce verilen bayram ikramiyesi son olarak 2 bin liraya çıkarılmıştı. Şimdi ise 2 bin liralık ikramiyeye 2.5 katlık bir artış yapılması gündemde. Cumhuriyet'in 100. yılında emeklilerin hesaplarına yatırılan 5 bin TL'lik ikramiyenin bundan sonra dini bayramlardan önce emeklilere ödenmes ive bayram ikramiyesinin 5 bin liraya çıkarılması gündemde.

EKONOMİ YÖNETİMİ TAMAM DEDİ

Gelen son dakika bilgilerine göre ekonomi yönetiminin de buna onay verdiğini ve çalışmaların hızlandığı öğrenildi.

Şimdi ise çalışmalar hızlandı. Çalışmalar kapsamında bir kanun teklifi hazırlanması gündemde. Emekli ikramiyesinin artırılması için kanun teklifinin meclise önümüzdeki ay gelmesi bekleniyor.

EMEKLİLER İÇİN YENİ İYİLEŞTİRME

Emekliler için gelecek bu kanun teklifinde emelilikte başka bazı değişiklikler ve düzenlemeler de yapılması gündemde.

Yapılacak düzenleme ile az prim ödeyen ile çok prim ödeyenler arasındaki makasın açılmaması gerektiğine dikkatler çekiliyor. 

İSTANBUL'DAKİ EMEKLİLERE 2500 TL DAHA VERİLECEK

Cumhur İttifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum geçen hafta yaptığı açıklamada seçim vaatlerini duyururken ihtiyaç sahibi emeklilere ayda 2 bin 500 TL destek sağlanacağı sözünü verdi. En düşük emekli aylığı alan ve kirada oturan, başka geliri olmayan emeklilere 2 bin 500 TL'lik destek ödemesi verilecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!