Malatya
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2391.2
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    62974.77$

Başkan Gürkan, Büyükşehir'in borcunu açıkladı

Başkan Gürkan, Büyükşehir'in borcunu açıkladı
Malatya Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı'da konuşan Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesini 8 milyar TL borç ve 9 milyar TL alacakla bıraktıklarını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda; Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı gündeme dair açıklamalarda bulunan Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesini 8 milyar TL borç ve 9 milyar TL alacakla bıraktıklarını söyledi.

 

8 Milyar borcumuz var

Belediyenin mevcut borcuna değinen Gürkan, "Bizim içimiz ne ise dışımız odur, biz hiç bagajımızda bir şey taşımadık, zihnimizin arkasında bir şey taşımadık. Bugüne ne söylersem, yarın ne söylersem o bir günde aynısını söylemişizdir. 8 milyar borcumuz var ama 9 milyar da alacağımız var. Şahsiyetlere borcumuz yok, bunların hepsi devlet bankasına ait. Malatya Büyükşehir Belediyesinin zamlara rağmen personel giderinin bütçeye oranı yüzde 18’dir. Türkiye'de yüzde 30’dan aşağı olan hiçbir belediye görmedim” şeklinde konuştu.Malatya'ya hizmetler getirdi 

Gürkan’ın konuşmasının ardından söz alan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “5 yıllık süreci anlımızın akıyla atlattık ve duru bir şekilde görevimizi teslim edeceğiz. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Başkanımız Selahattin Gürkan, Meclis’i en güzel şekilde çalıştırıp, Malatya’ya faydalı olma noktasında güzel çalışmalar yaptı. Meclisi’miz de bu çalışmalar için güzel çalışmalar sarf etti. Yıllara sarih olan Malatya’ya hizmetler getirdi. Tabii bu süreçte Elazığ depremi, 2 yıla yakın bir süre pandemi ve 2023 yılında büyük bir afet yaşamamız rağmen Malatya’ya güzel hizmetler kazandırmış olduk. Başta şahsınız olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Şahsı menfaatlerimizi devletim ali menfaatlerinin önünde hiçbir zaman tutmadık. Yapmış olduğumuz çalışmalar ortadadır” diye konuştu. Ortak paydamız Malatya

Geçmiş dönem çalışmalara değinen CHP Meclis Üyesi Günnur Tabel ise, “Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilk günden bu yana bizi hiç dışlamadınız. ‘Muhalefettir, bu ne anlar’ demediniz. Bizleri bütün komisyonlara aldınız. Sizin bu tavrınız tutumunuz bütün Meclis Üyesi arkadaşlarımıza ve çalışan tüm personellere de yansıdı. Biz burada yürütülen tüm çalışmaları güzellikle hallettik. Çünkü bizim ortak paydamız Malatya. Malatya’ya yaptığınız hizmetler adına sizlere çok teşekkür ederiz” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!