chp
mhp
ali karakuş
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2301.6
  • BIST
    9056.12
  • BTC
    70495.76$

Bakan Karaismailoğlu: 93 kilometrelik demir yolu hattının yeniden açılması için çalışmalarımız sürüyor

Bakan Karaismailoğlu: 93 kilometrelik demir yolu hattının yeniden açılması için çalışmalarımız sürüyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Depremlerden 1275 kilometre demir yolu hattımız etkilenmişti. 1182 kilometresinde çalışmalar tamamlanarak trafiğe ilk anda açıldı. Toplam 93 kilometrelik demir yolu hattının yeniden açılması için faaliyetlerimiz aralıksız sürüyor." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya’da Afet Koordinasyon Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Depremin hemen ardından Acil Eylem Planını işlettiklerini dile getiren Karaismailoğlu, "Binaların yüzde 99'unun taramasını tamamladık. Yıkım ve enkaz kaldırma işlerine hızla devam ediyoruz. Şuan için en öncelikli amacımız konteyner kentleri yaygınlaştırarak, kalıcı konutları yapılana kadar afetzedelerimize daha düzenli bir hayat sunmaktır. Deprem Bölgesindeki konteyner kentlerin altyapısını hızla tamamlamak için de arkadaşlarımız aralıksız çalışıyorlar." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ana hizmet birimleri ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının depremin ilk gününden itibaren üstlendiği kritik çalışmaları yerine getirmekte olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, "Depremlerden 1275 kilometre demir yolu hattımız etkilenmişti. 1182 kilometresinde çalışmalar tamamlanarak trafiğe ilk anda açıldı. Toplam 93 kilometrelik demir yolu hattının yeniden açılması için faaliyetlerimiz aralıksız sürüyor. Afet bölgesine gönderilen 394 Yolcu trenimizle 100 bine yakın yolcu taşıdık. 64 yük trenimiz 965 vagonluk yardım malzemesini bölgeye ulaştırdı. Şu an içerisinde bulunduğumuz Malatya Garı da dahil olmak üzere; istasyonlarda, yolcu ve personel servis vagonları ile misafirhanelerde, sosyal tesis ve şantiyelerde toplam 6 bin vatandaşımızın konaklamasını sağladık. Halen barınma hizmeti veriyoruz." diye konuştu.

Karaismailoğlu, şöyle devam etti: "Malatya'da da 21 yolcu vagonu afetzedelerimizin konaklaması için tahsis edildi. Gaziantep’teki Gaziray şantiyesinde, Mersin- Adana- Gaziantep Hızlı Tren Projesi kapsamında yer alan Nurdağı şantiyesinde, Toprakkale şantiyesinde de vatandaşlarımız için konaklama imkanı sağlanıyoruz. Ayrıca sosyal tesislerimiz barınma için tahsis edildi. Malatya'dan hareket eden 108 tren ile binlerce vatandaşımızı taşıdık. Depremlerde Malatya'da Bakanlık personelimizden ve kıymetli ailelerinden kaybettiklerimiz oldu. Hepsine Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum. Malatya- Çetinkaya, Malatya- Yolçatı hat kesimlerinde gerekli kontroller yapılarak tren trafiğine açıldı. Malatya il sınırından geçen Malatya- Doğanşehir arası acil kullanımlar için açılmıştır. Bütün demiryolcu personelimiz gibi karayolcu arkadaşlarımızla beraber bütün arkadaşlarımız sahadadır. Hayatı normalleştirmek için canla başla çalışıyorlar." (İLKHA)
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!