© Malatya Objektif

Salköprü Mahallesi Yeni Konutlarla Canlanıyor

Depremin büyük tahribatına uğrayan Malatya’nın Yeşilyurt ilçesindeki Salköprü Mahallesi’nde yaralar sarılmaya devam ediyor. Mahalle Muhtarı Mehmet Dönmez, devletin desteğiyle yeni ve güçlü bir Salköprü inşa edildiğini belirtti.

6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrasında Salköprü’de önemli hasar oluştu. Muhtar Dönmez, "Depremde 40 bina yıkıldı, 115 vatandaşımızı kaybettik. Ancak devletimiz kimseyi mağdur bırakmadı, herkesin temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.

Mahallenin büyük bir bölümü rezerv alan olarak belirlenirken, bu alanda bin 600 konut ve 600’den fazla iş yeri yapılıyor. Dönmez, "Şu anda yaklaşık 600 konutun kaba inşaatları tamamlandı ve çatıları yapıldı. İnşaatlar hızla devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Devlet yetkililerinin mahalleye gösterdiği yakın ilgiden memnuniyetini dile getiren Dönmez, "Bakanımız düzenli olarak bölgeyi ziyaret ediyor. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bugüne kadar 250 bin konut teslim edildi, 500 bin konutun yapımı sürüyor. Vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep edilmedi" dedi.

Deprem sonrası devletin kapsamlı destek sağladığını aktaran Dönmez, "Günde 2 bin 500 kişilik sıcak yemek, battaniye ve çadır yardımı yapıldı. Konteyner ihtiyaçları karşılandı. Esnafa hibe ve kredi desteği sağlandı. Altyapı ve yol çalışmaları devam ediyor. Kaybettiklerimizi geri getiremeyiz ancak kalanlar için yeni ve modern bir Salköprü inşa ediyoruz" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER