© Malatya Objektif

Malatya’da Normalleşme Süreci Hızlanıyor: Esnafın Kalıcı İş Yerlerine Taşınma Süresi Açıklandı

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, konteynerlerde faaliyet gösteren esnafın kalıcı iş yerlerine taşınma süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Keskin, anahtarları teslim edilen esnafa Ramazan Bayramı sonrasına kadar süre tanındığını, sürecin ise Malatya Valiliği ile koordineli yürütüldüğünü belirtti.

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, konteynerlerde faaliyet gösteren esnafın kalıcı iş yerlerine taşınma süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Keskin, anahtarları teslim edilen esnafa Ramazan Bayramı sonrasına kadar süre tanındığını, sürecin ise Malatya Valiliği ile koordineli yürütüldüğünü belirtti.

Çarşı merkezi ve rezerv alanlarda anahtar teslimlerinin hızlanmasıyla konteynerlerin kademeli olarak boşaltılacağını ifade eden Keskin, üç yıldır zor şartlarda hizmet veren esnafın kalıcı iş yerlerine taşınmasının Malatya’nın ekonomik normalleşmesi açısından kritik olduğunu vurguladı.

Depremin Yaraları Sarılıyor

6 Şubat depremlerinin esnaf üzerinde derin yaralar açtığını hatırlatan Keskin, “Esnafımız hem iş yerini hem evini hem de sermayesini kaybetti. Depremler sonrası devletimizin ve hükümetimizin gayretleriyle konut ve iş yeri inşaatları hızla devam ediyor. Çökmüş olan şehrimiz yeniden ayağa kalkıyor” dedi.

Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve ilgili bakanlara teşekkür ederek, yerelde süreci yakından takip eden Malatya Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit ve Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Esnek Taşınma Takvimi

Kalıcı iş yerlerine taşınma sürecinde esnafın mağdur edilmemesi için esnek bir takvim uygulanacak. Keskin, “Esnaflar anahtarlarını teslim aldıklarında isterlerse hemen, isterlerse Ramazan ayındaki ticaret yoğunluğu göz önüne alınarak Ramazan Bayramı sonrasına kadar taşınabilirler. Bu süreçte Valimiz Sayın Seddar Yavuz esnafımızla yakın diyalog ve istişare içindedir” ifadelerini kullandı.

Keskin, konteynerlerde üç yıldır fedakârca hizmet veren esnafın kalıcı iş yerlerine taşınmasının Malatya’nın normalleşme sürecinde büyük önem taşıdığını vurguladı ve anahtar teslimleriyle birlikte konteynerlerin boşaltılmasına hazırlıklı olunması gerektiğini kaydetti.

Kaynak:Malatyanethaber.com

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER